Nigiri-sushi

Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
6
Nigiri-sushi

Nigiri-sushi är det japanska namnet på den sushi där förslagsvis rå fisk eller räkor läggs på ovala kuddar av sushiris. Gör en sats av sushiris och lägg på ditt favoritpålägg. Sushin ska serveras kall gärna tillsammans med soja, wasabi och ingefära.

Nigiri-sushi

Ingredienser

4 portioner
4   port sushi ris (se recept nedan under steg 1)
wasabi

Påläggsförslag

140 g  fiskfilé gärna lax eller färsk tonfisk (som varit fryst 3-5 dygn)
1/2   sats omelett
räkor

Gör så här

Tips

Nigiri är avlånga bollar av sushiris med en liten klick wasabi och överst en tunn skiva fisk, eller skaldjursstjärt. Riset formas med välfuktade händer. Gör nigiri-sushin precis precis före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Kolla på "Jiro dreams of sushi" på tv4 - självklart ska riset vara rumsvarmt. Inte varmt. Inte kylskåpskallt. Rumstemperatur.

Ann

2023-11-17

äta kall sushi är som att äta varm glass fråga vilken japan som helst

Linda

2008-08-26

självklart ska sushi vara kallt. vad är det för trams om att det ska vara ljummet? Doppa sushin i soja och extra wasabi och ät inlagd ingefära mellan bitarna. Mums!

Maria

2005-02-06

Testa liknande recept

Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsashimi
Betyg 3.2 av 5.
270 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel sushi
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga