Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Nigiri-sushi

Nigiri-sushi är det japanska namnet på den sushi där förslagsvis rå fisk eller räkor läggs på ovala kuddar av sushiris. Gör en sats av sushiris och lägg på ditt favoritpålägg. Sushin ska serveras kall gärna tillsammans med soja, wasabi och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt recept på Sushiris.
  2. Skär fisken i 3-4 mm tjocka skivor, helst rektanglar, ca 3x6 cm.
  3. Forma små äggformade bollar av riset med fuktade händer.
  4. Stryk ett tunt lager wasabi på risbollen och toppa med en fiskskiva.

Tips

Nigiri är avlånga bollar av sushiris med en liten klick wasabi och överst en tunn skiva fisk, eller skaldjursstjärt. Riset formas med välfuktade händer. Gör nigiri-sushin precis precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port sushi ris (se recept nedan under steg 1)
  • wasabi
Påläggsförslag
  • 140 g fiskfilé gärna lax eller färsk tonfisk (som varit fryst 3-5 dygn)
  • 1/2 sats omelett
  • räkor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?