Nigiri-sushi

18
5
Nigiri-sushi

Nigiri-sushi är det japanska namnet på den sushi där förslagsvis rå fisk eller räkor läggs på ovala kuddar av sushiris. Gör en sats av sushiris och lägg på ditt favoritpålägg. Sushin ska serveras kall gärna tillsammans med soja, wasabi och ingefära.

Nigiri-sushi

Ingredienser

4 portioner
4 port sushi ris (se recept nedan under steg 1)
wasabi

Påläggsförslag

140 g fiskfilé gärna lax eller färsk tonfisk (som varit fryst 3-5 dygn)
1/2 sats omelett
räkor

Gör så här

Tips

Nigiri är avlånga bollar av sushiris med en liten klick wasabi och överst en tunn skiva fisk, eller skaldjursstjärt. Riset formas med välfuktade händer. Gör nigiri-sushin precis precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Linda

2008-08-26

äta kall sushi är som att äta varm glass fråga vilken japan som helst

Maria

2005-02-06

självklart ska sushi vara kallt. vad är det för trams om att det ska vara ljummet? Doppa sushin i soja och extra wasabi och ät inlagd ingefära mellan bitarna. Mums!

Eva

2005-02-06

Hallå, vart tog soyan vägen?