Nigiri-sushi
Nigiri-sushi är det japanska namnet på den sushi där förslagsvis rå fisk eller räkor läggs på ovala kuddar av sushiris. Gör en sats av sushiris och lägg på ditt favoritpålägg. Sushin ska serveras kall gärna tillsammans med soja, wasabi och ingefära.
Ingredienser
4 portioner
4 port sushi ris (se recept nedan under steg 1)
wasabi
Påläggsförslag
140 g fiskfilé gärna lax eller färsk tonfisk (som varit fryst 3-5 dygn)
1/2 sats omelett
räkor
Gör så här
Tips
Nigiri är avlånga bollar av sushiris med en liten klick wasabi och överst en tunn skiva fisk, eller skaldjursstjärt. Riset formas med välfuktade händer. Gör nigiri-sushin precis precis före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kolla på "Jiro dreams of sushi" på tv4 - självklart ska riset vara rumsvarmt. Inte varmt. Inte kylskåpskallt. Rumstemperatur.
Ann
2023-11-17äta kall sushi är som att äta varm glass fråga vilken japan som helst
Linda
2008-08-26självklart ska sushi vara kallt. vad är det för trams om att det ska vara ljummet? Doppa sushin i soja och extra wasabi och ät inlagd ingefära mellan bitarna. Mums!
Maria
2005-02-06