Bao bröd
Vill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.
Ingredienser
12 st
1 tsk torrjäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 1/2 msk risvinäger
8 3/4 dl vetemjöl (8 3/4 motsvarar ca 525 g)
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
bakplåtspapper
1 tsk bakpulver
olja (till pensling)
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Använd kastrull och ett durkslag att ånga bröden i. Häll lite vatten i kastrullen och koka upp. Sätt ner ett durkslag vattnet ska inte nå upp till durkslagets botten lägg ner pappersarken med degen på. Täck kastrullen med folie så att det blir tätt, ånga bröden ca 8 minuter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mjölvikt eller volym i receptet behöver justeras. 8.75 dl =8,75x60=ca 465g?
Matilda
2023-08-26Kan man ångkoka frysta Bao bröd? Eller värma på i ugn, tanken att bjuda Bao bröd till många till middagen? Jag har bakat, ångkokat, svalnat och ska frysa in. Då undrar jag om jag kan ångkoka frysta Bao bröd?
Hanna
2023-07-26Använd grytvantar vid ångningen!!!
Clara
2023-02-19