Bao bröd

40
3
Bao bröd

Vill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.

Skriv ut
Bao bröd

Ingredienser

12 st
1 tsk
torrjäst
2.5 dl
ljummet vatten
0.5 dl
mjölk
1 msk
rapsolja
1.5 msk
risvinäger
8.75 dl
vetemjöl (8 3/4 motsvarar ca 525 g)
1.5 msk
strösocker
0.5 tsk
salt
-
bakplåtspapper
1 tsk
bakpulver
-
olja (till pensling)

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Använd kastrull och ett durkslag att ånga bröden i. Häll lite vatten i kastrullen och koka upp. Sätt ner ett durkslag vattnet ska inte nå upp till durkslagets botten lägg ner pappersarken med degen på. Täck kastrullen med folie så att det blir tätt, ånga bröden ca 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Maria

11/6/2020

Ett tips är att använda färsk jäst istället för torrjäst - bröden blir ännu fluffigare och mer molnlika!

Jeanette

4/29/2020

Kan jag frysa in bröden?

Redaktionen ICAse

4/30/2020

Hej Jeanette! Det går bra att frysa bröden men de kommer ju inte vara lika goda som ny"ångade". Du kan testa ånga dom lite till efter de har tinat upp eller värma försiktigt i en brödrost. Hoppas att du gillar bröden! Hälsningar Elina

Eva

4/4/2020

Det ser jättegott ut! Om man inte har en köksmaskin eller degkrok, vad kan man göra istöllet?

Redaktionen ICAse

4/6/2020

Hej Eva! Du kan lika väl knåda degen för hand. Det krävs lite styrka men är bra vardgasmotion! ;) Om det blir lite för tungt så kan du dela degen i två delar och knåda en bit i taget. Du behöver knåda degen i minst ca 15 minuter när du gör det för hand. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept