Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bao bröd

(7)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

Vill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 tsk torrjäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 8 3/4 dl vetemjöl (8 3/4 motsvarar ca 525 g)
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • bakplåtspapper
  • 1 tsk bakpulver
  • olja (till pensling)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda jäst och vatten i en bunke tillhörande en köksmaskin med degkrok och blanda tills jästen löst sig. Tillsätt mjölk, olja och vinäger och rör om.
  2. Blanda mjöl, socker och salt och häll ner i köksmaskinen och låt gå på lägsta hastighet 10 minuter (det blir en hård deg). Stjälp upp degen en arbetsbänk och knåda den 5 minuter. Lägg tillbaka den i bunken. Låt jäsa ca 2 timmar till dubbel storlek under handduk.
  3. Klipp 12 ark av bakplåtspapper ca 15x15 cm.
  4. Stjälp upp degen på en arbetsbänk och slå lätt med en knytnäve över hela degen så den bli platt. Strö över bakpulvret och knåda den 5 minuter.
  5. Rulla ut degen till en 3 cm tjock rulle. Dela den i 12 bitar. Forma runda bullar och låt dem vila 2-3 minuter.
  6. Kavla varje bulle till 3-4 mm tjocka ovaler ca 18x12 cm och pensla med olja.
  7. Vik ihop kortsidorna mot varandra och kavla snabbt med lätt tryck. Lägg dem på bakplåtspapperarken och låt jäsa under handduk till dubbel storlek ca 1 1/2 timme.
  8. Ånga bröden i omgångar i en bambuångkokare ca 8 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Använd kastrull och ett durkslag att ånga bröden i. Häll lite vatten i kastrullen och koka upp. Sätt ner ett durkslag vattnet ska inte nå upp till durkslagets botten lägg ner pappersarken med degen på. Täck kastrullen med folie så att det blir tätt, ånga bröden ca 8 minuter.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer