Bao bröd

53
6
Bao bröd

Vill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.

Bao bröd

Ingredienser

12 st
1 tsk torrjäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 1/2 msk risvinäger
8 3/4 dl vetemjöl (8 3/4 motsvarar ca 525 g)
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
bakplåtspapper
1 tsk bakpulver
olja (till pensling)

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Använd kastrull och ett durkslag att ånga bröden i. Häll lite vatten i kastrullen och koka upp. Sätt ner ett durkslag vattnet ska inte nå upp till durkslagets botten lägg ner pappersarken med degen på. Täck kastrullen med folie så att det blir tätt, ånga bröden ca 8 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Ida-maria

2022-10-21

Mjölet i gram motsvara dubbel sats .

Nikolina

2021-12-03

Går att frysa in och tina upp i mikron med helt okej resultat tycker jag! Men. Viktigt att man låter dem ånga färdigt, annars blir det väldigt degig bao.

Hedda

2021-05-29

Kan man frysa in degen utkavlad och sen tina och ånga?