Bao bröd
Vill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.
Ingredienser
12 st
1 tsk torrjäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 1/2 msk risvinäger
8 3/4 dl vetemjöl (8 3/4 motsvarar ca 525 g)
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
bakplåtspapper
1 tsk bakpulver
olja (till pensling)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mjölvikt eller volym i receptet behöver justeras. 8.75 dl =8,75x60=ca 465g?
Matilda
2023-08-26Kan man ångkoka frysta Bao bröd? Eller värma på i ugn, tanken att bjuda Bao bröd till många till middagen? Jag har bakat, ångkokat, svalnat och ska frysa in. Då undrar jag om jag kan ångkoka frysta Bao bröd?
Hanna
2023-07-26Använd grytvantar vid ångningen!!!
Clara
2023-02-19