Kebab i libabröd med klyftpotatis
Om det är någon dag man ska äta med händerna är det väl ändå på fredagar? Här blir det plockmat à la kebab, med tillbehör som potatis, crème fraiche som smaksätts med vitlök, sallad och tomat. Hur du sen väljer att komponera din kebab, det är helt upp till dig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk spiskummin
Tillbehör
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 isbergssalladshuvud
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
4 libabröd
Kebab
500 g fryst kebab
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 tsk paprikapulver
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Vill du ha starkare smak kan kebaben kryddas med lite sambal oelek eller cayennepeppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3761 KJ / 899 kCal
Fett48 g
Salt3.3 g
Kolhydrater86 g
Protein29 g
Kommentarer
Gott och enkelt
Manju
2021-03-17Verkligen supergott! Snabbt och enkelt. Skippade dock tomatpurén då jag tycker kebabköttet redan smakar gott som det är. Tips är att krydda potatisen med piffikrydda innan ugnen, ger smaskigare potatis!
My
2021-03-16