Kebab i libabröd med klyftpotatis

12
2
Kebab i libabröd med klyftpotatis

Om det är någon dag man ska äta med händerna är det väl ändå på fredagar? Här blir det plockmat à la kebab, med tillbehör som potatis, crème fraiche som smaksätts med vitlök, sallad och tomat. Hur du sen väljer att komponera din kebab, det är helt upp till dig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Kebab i libabröd med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 tsk
spiskummin

Tillbehör

1
vitlöksklyfta
2 dl
crème fraiche
1/2
isbergssalladshuvud
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
4
libabröd

Kebab

500 g
fryst kebab
1 msk
olja
1/2 dl
tomatpuré
1/2 dl
vatten
1 tsk
paprikapulver

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Vill du ha starkare smak kan kebaben kryddas med lite sambal oelek eller cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Manju

2021-03-17

Gott och enkelt

My

2021-03-16

Verkligen supergott! Snabbt och enkelt. Skippade dock tomatpurén då jag tycker kebabköttet redan smakar gott som det är. Tips är att krydda potatisen med piffikrydda innan ugnen, ger smaskigare potatis!

Näringsvärde per portion

Energi 3761 KJ / 899 kCal
Fett 48 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 86 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept