Indisk röd linsdal – masoor daal

3
2 Klimatsmart
Indisk röd linsdal – masoor daal

Varm och kryddig masoor daal där hemligheten för att få den goda smaken är tadkan. Den kryddiga tadkan sätter den perfekta smaken till de röda linserna. Servera gärna linsdalen med ris och naanbröd.

Indisk röd linsdal – masoor daal

Ingredienser

4 portioner
3 dl torra röda linser
7 dl vatten
1/2 tsk gurkmeja
4 port ris

Tadka

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 dl krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1/2 - 1 tsk chilipulver
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala kryddmix
1 tsk salt

Serveringsförslag

naanbröd eller se länkar i steg 7

För alla

Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Garnera med strimlad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Charlotte

2022-04-27

Naanbröd innehåller ägg

Johanna

2022-03-25

Är näringsvärdet med ris inräknat? Tack för receptet!

Redaktionen ICAse

2022-03-25

Hej Johanna! Ja riset är med i beräkningen men inte naanbröd och serveringsförslag. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1567 KJ / 375 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden