Indisk röd linsdal – masoor daal
Varm och kryddig masoor daal där hemligheten för att få den goda smaken är tadkan. Den kryddiga tadkan sätter den perfekta smaken till de röda linserna. Servera gärna linsdalen med ris och naanbröd.
Ingredienser
4 portioner
3 dl torra röda linser
7 dl vatten
1/2 tsk gurkmeja
4 port ris
Tadka
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 dl krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1/2 - 1 tsk chilipulver
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala kryddmix
1 tsk salt
Serveringsförslag
naanbröd eller se länkar i steg 7
För alla
Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Garnera med strimlad persilja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1567 KJ / 375 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Avsluta med att bryna rätt mycket smör och extra garam masala. Rör i. Salta även upp ordentligt. Sedan blir det rätt gott.
Ola
2024-01-09Lite vek i smaken. Men helt okej.
Åsa
2023-12-08Naanbröd innehåller ägg
Charlotte
2022-04-27