UNDER 30 MIN | Enkel

Ramen med kyckling och rostad majs

Den japanska nudelsoppan ramen finns i oändliga variationer! Här ett ljuvligt recept på mustig ramen gjord på snabbnudlar toppad med grillad kyckling och rostad majs, och ett kokt ägg till såklart.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen. Spola kallt och skala.
  2. Stek majsen i olja i en het panna tills den får lite färg. Lägg åt sidan.
  3. Plocka köttet på kycklingen. Strimla salladslöken. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen i en och samma kastrull. 
  4. Lyft upp nudlarna och fördela i skålar. Vispa ihop buljongen från nudlarna med tahini.
  5. Häll buljongen över nudlarna och toppa med kyckling, majs, salladslök, böngroddar, koriander och ägg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 dl frysta majskorn
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 2 grillade kycklingklubbor
  • 2 finskurna salladslökar
  • 4 paket snabbnudlar med kycklingsmak (à 85 g)
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 2138 kJ / 511 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept