Ramen med kyckling och rostad majs

18
2
Ramen med kyckling och rostad majs

Den japanska nudelsoppan ramen finns i oändliga variationer! Här ett ljuvligt recept på mustig ramen gjord på snabbnudlar toppad med grillad kyckling och rostad majs, och ett kokt ägg till såklart.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ramen med kyckling och rostad majs

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
2 dl
frysta majskorn
2 msk
neutral rapsolja
2
grillade kycklingklubbor
2
finskurna salladslökar
4
paket snabbnudlar med kycklingsmak (à 85 g)
2 msk
tahini (sesampasta)
2 dl
färska böngroddar
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Nathalie

2020-01-29

Står inte hur mycket buljong och vatten man ska ha?

Redaktionen ICAse

2020-01-30

Hej Nathalie! Du ska använda små nudelpaket med en medföljande kryddpåse, koka dom enligt anvisning och spara buljongen från nudlarna. Det står på förpackningen hur mycket vatten som ska tillsättas. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Mikael

2020-01-26

Saknar uppgift hur mycket buljong som sesampastan skall vispas ut i......

Redaktionen ICAse

2020-01-30

Hej Mikael! Det ska vara snabbnudlar (små nudelpaket med en kryddpåse som följer med). Sedan kokar du nudlarna enligt anvisning. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2138 KJ / 511 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept