Krydda fisken
Men hur kryddar man egentligen fisken bäst? Vi delar med oss av smakrika tips och smarriga fiskrecept.
Mapo tofu, bang bang kyckling och Kung pao tofu. Inspireras av kryddstarka rätter med sichuanpeppar från Sichuan – den kinesiska provinsen där het chili, sichuanpeppar och ingefära dominerar köket.
Tips: här hittar du mer kinesisk mat!
Bang bang kyckling är en klassisk kinesisk rätt som fått sitt namn från att man bankar kycklingfileérna till trådiga strimlor för att köttet lättare ska fånga upp den smakrika dressingen bestående av soja och sesamolja. Servera med krispig gurka och nykokt ris.
Bang bang kycklingVisste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.
"Nudlar" med krispig tofu och jordnötterMapo tofu, eller mapo doufu, är en populär kinesisk rätt från provinsen Sichuan. En het, len och värmande wok med silkestofu och pepprighet från sichuanpeppar som ger en något sträv och syrlig smak. Laga en vegetarisk variant av Mapo tofu med svamp och servera med gröna bönor och pak choi.
Mapo tofu med svampKung pao är en klassisk rätt från den kinesiska provinsen Sichuan med mycket krydda och hetta från chili, ingefära och den karismatiska sichuanpepparn. Här friteras tofu och wokas tillsammans med grönsaker, kryddor och en smakrik dressing och serveras med ris.
Kung pao tofuRoujiamo är en kinesisk gatumatsrätt vars namn betyder ”kött i ett bröd”. Rätten liknar ett fyllt pitabröd eller en platt hamburgare där ett vetebröd fylls med kryddat kött, antingen lamm eller pulled porkliknande fläsk.
Roujiamo - kinesisk hamburgareTänk fiskpinnar, fast på ett på nytt, fräscht och lite lyxigare sätt! Det asiatiska ströbrödet panko ger torsken en extra krispig panering. Bjud den frasiga fisken med pak choi som får smak av ingefära och sichuanpeppar samt champinjoner i en god inläggning.
Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svampMen hur kryddar man egentligen fisken bäst? Vi delar med oss av smakrika tips och smarriga fiskrecept.
Med dessa recept och enkla tips blir du en mästare på att woka.
Vilken smaksättare ska man egentligen använda när? Här lär du dig allt om de olika grillsåsernas egenskaper
Det finns nog lika många recept på dessa kryddblandningar som det finns människor som blandar dem. Vi vågar oss ändå, i all ödmjukhet, på ett försök.
Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Här är restaurangmaten du alltid drömt om att kunna göra själv hemma.
Få till riktigt goda nudlar även hemma – här är recepten du behöver för att lyckas.
Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek