Mat från Sichuan!

Goda recept med sichuanpeppar

Mapo tofu, bang bang kyckling och Kung pao tofu. Inspireras av kryddstarka rätter med sichuanpeppar från Sichuan – den kinesiska provinsen där het chili, sichuanpeppar och ingefära dominerar köket.
Tips: här hittar du mer kinesisk mat!

Recept med sichuanpeppar

  1. Bang bang kyckling

    1. Bang bang kyckling

    Betyg 4.4 av 5.
    58 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer.

    Bang bang kyckling är en klassisk kinesisk rätt som fått sitt namn från att man bankar kycklingfileérna till trådiga strimlor för att köttet lättare ska fånga upp den smakrika dressingen bestående av soja och sesamolja. Servera med krispig gurka och nykokt ris.

    Bang bang kyckling
  2. 2. "Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

    Betyg 4.5 av 5.
    127 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Visste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.

    "Nudlar" med krispig tofu och jordnötter
  3. Mapo tofu med svamp

    3. Mapo tofu med svamp

    Betyg 3.3 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Mapo tofu, eller mapo doufu, är en populär kinesisk rätt från provinsen Sichuan. En het, len och värmande wok med silkestofu och pepprighet från sichuanpeppar som ger en något sträv och syrlig smak. Laga en vegetarisk variant av Mapo tofu med svamp och servera med gröna bönor och pak choi.

    Mapo tofu med svamp
  4. Kung pao tofu

    4. Kung pao tofu

    Betyg 4.7 av 5.
    38 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer.

    Kung pao är en klassisk rätt från den kinesiska provinsen Sichuan med mycket krydda och hetta från chili, ingefära och den karismatiska sichuanpepparn. Här friteras tofu och wokas tillsammans med grönsaker, kryddor och en smakrik dressing och serveras med ris.

    Kung pao tofu
  5. Roujiamo - kinesisk hamburgare

    5. Roujiamo - kinesisk hamburgare

    Betyg 4.5 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer.

    Roujiamo är en kinesisk gatumatsrätt vars namn betyder ”kött i ett bröd”. Rätten liknar ett fyllt pitabröd eller en platt hamburgare där ett vetebröd fylls med kryddat kött, antingen lamm eller pulled porkliknande fläsk.

    Roujiamo - kinesisk hamburgare
  6. Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

    6. Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

    Betyg 3.4 av 5.
    35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Tänk fiskpinnar, fast på ett på nytt, fräscht och lite lyxigare sätt! Det asiatiska ströbrödet panko ger torsken en extra krispig panering. Bjud den frasiga fisken med pak choi som får smak av ingefära och sichuanpeppar samt champinjoner i en god inläggning.

    Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Artiklar (1583)

Smakrikt

Krydda fisken

Men hur kryddar man egentligen fisken bäst? Vi delar med oss av smakrika tips och smarriga fiskrecept.

Världens smaker

Spännande kryddblandningar

Det finns nog lika många recept på dessa kryddblandningar som det finns människor som blandar dem. Vi vågar oss ändå, i all ödmjukhet, på ett försök.

Marinad!

Buffé testar marinad

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.

Slurp så gott!

Enkla recept på nudlar

Få till riktigt goda nudlar även hemma – här är recepten du behöver för att lyckas.

Extra allt!

Matiga mackor

Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek