Bild laddas
Julbord

Så enkelt gör du julens klassiker vegetariska

Förvandla julklassikerna till vego, och duka upp ett generöst julbord med massor av goda vegetariska julrätter. Både smaklökarna och klimatet kommer att tacka dig! Det blir bland annat veganska julköttbullar, vegosill och revbensspjäll gjorda på tofu.
Tips: Här hittar du alla våra vegetariska julrecept!

Vegetariskt julbord

Hela julbordet går enkelt att göra vegetariskt. Här har vi samlat våra vegetariska julfavoriter.

 1. 1. Vegosill på svamp

  10
  1
  Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!
  Vegosill på svamp
 2. 2. Bästa veganska julköttbullen

  34
  12
  Gör en rejäl sats av dessa veganska "köttbullar" till julkalaset. Garanterat kommer fler än familjens veganer och vegetarianer att sluka dem. Bullarna är saftiga och har rätt tuggmotstånd. De är varsamt julkryddade med enbär, kryddpeppar och kryddnejlika.
  Bästa veganska julköttbullen
 3. 3. Vegansk senapssill av aubergine

  23
  2
  Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.
  Vegansk senapssill av aubergine
 4. 4. Vegansk seitanskinka

  11
  5
  Vegansk seitanskinka gör ditt julbord mer spännande. För visst låter du lite häftigare och trendigare om du säger ”I år hade vi vegansk seitanskinka på julbordet”, istället för ”Vi hade vanlig julskinka på julbordet”? Och i fall du missade det, den är vegansk.
  Vegansk seitanskinka
 5. 5. Veganska revbensspjäll av tofu

  21
  2
  Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.
  Veganska revbensspjäll av tofu
 6. 6. Vegansk Janssons frestelse

  47
  3
  Hur gör man en vegetarisk Jansson? En av julens favoriter på julbordet är en frestelse, även för veganer och vegetarianer. Så varför inte göra en vegansk Janssons frestelse i jul? Byt ut grädde mot havregrädde, välj mjölkfritt margarin och vips så är du i hamn med julmat som passar alla.
  Vegansk Janssons frestelse
 7. 7. Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

  4
  4
  Duka fram några pigga gröna rätter på julbordet så som basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto. Gott som tillbehör till skinkan och köttbullarna, men rätten kan även serveras som en lakto-ovo-vegetarisk huvudrätt.
  Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto