Vegansk Janssons frestelse

46
3
Vegansk Janssons frestelse

Hur gör man en vegetarisk Jansson? En av julens favoriter på julbordet är en frestelse, även för veganer och vegetarianer. Så varför inte göra en vegansk Janssons frestelse i jul? Byt ut grädde mot havregrädde, välj mjölkfritt margarin och vips så är du i hamn med julmat som passar alla.

Skriv ut
Vegansk Janssons frestelse

Ingredienser

8 bufféportioner
2
gula lökar
2 msk
mjölkfritt margarin
1/2 dl
kapris
1/2 tsk
malen kryddpeppar
1 dl
solroskärnor
1 kg
potatis
5 dl
havrebaserad grädde (14 %)
1 1/2 dl
havredryck
2 krm
malda kryddnejlikor
1 krm
malen kanel
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1/2 dl
ströbröd
3 msk
mjölkfritt margarin

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havrebaserad grädde och havredryck mot glutenfria växtbaserade produkter och välj glutenfritt strödbröd.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Matilda

2020-12-18

Kan man gör den klar dagen innan och bara värma på den dagen efter?

Redaktionen ICAse

2020-12-18

Hej Matilda! Ja, det går bra att göra den dagen innan och sedan värma på vid servering. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Klara

2020-12-11

Skippade kaprisen och blandade havredrycken med 1/2 dl majsstärkelse för att få mer "riktig" gräddkonsistent, blev superbra!

Jenny

2018-12-17

Går den att frysa?

Redaktionen ICAse

2018-12-17

Hej Jenny! Inget vi kan rekommendera. Havregrädde och havredryck binds inte på samma sätt ihop med potatisen (som exempelvis grädde gör som man använder till traditionell Jansson). Det finns en stor risk att den blir lite vattning och gryning när man tinar och värmer den. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1333 KJ / 319 kCal
Fett 19 g
Salt 1.42 g
Kolhydrater 30 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept