Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegansk Janssons frestelse

Hur gör man en vegetarisk Jansson? En av julens favoriter på julbordet är en frestelse, även för veganer och vegetarianer. Så varför inte göra en vegansk Janssons frestelse i jul? Byt ut grädde mot havregrädde, välj mjölkfritt margarin och vips så är du i hamn med julmat som passar alla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i margarinet. Hacka kaprisen. Krydda löken med kryddpeppar och rör ner kapris och solroskärnor, låt steka någon minut.
  3. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Varva potatisen med lökfräset i en ugnssäker form.
  4. Blanda ihop havregrädde och havredryck med kryddorna och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka på margarinet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havrebaserad grädde och havredryck mot glutenfria växtbaserade produkter och välj glutenfritt strödbröd.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 gula lökar
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl kapris
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 kg potatis
  • 5 dl havrebaserad grädde (14 %)
  • 1 1/2 dl havredryck
  • 2 krm malda kryddnejlikor
  • 1 krm malen kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3 msk mjölkfritt margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1333 kJ / 319 kCal