Vegansk Janssons frestelse
Hur gör man en vegetarisk Jansson? En av julens favoriter på julbordet är en frestelse, även för veganer och vegetarianer. Så varför inte göra en vegansk Janssons frestelse i jul? Byt ut grädde mot havregrädde, välj mjölkfritt margarin och vips så är du i hamn med julmat som passar alla.
Ingredienser
8 bufféportioner
2 gula lökar
2 msk mjölkfritt margarin
1/2 dl kapris
1/2 tsk malen kryddpeppar
1 dl solroskärnor
1 kg potatis
5 dl havrebaserad grädde (14 %)
1 1/2 dl havredryck
2 krm malda kryddnejlikor
1 krm malen kanel
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 dl ströbröd
3 msk mjölkfritt margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1333 KJ / 319 kCal
Fett19 g
Salt1.42 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
bytte ut kapris mot keps, blev inge bra, varning
Jonathan
2024-12-09Tredje året i rad jag gör denna ! Ja, faktiskt just nu i skrivande stund, den kan stå i kylen tills imorgon och värmas på i ugnen då. Grädda lite kortare kan vara ett tips. Bara jag som är vegan men övriga älskade den. blir knaprigt med solroskärnorna och sältan från kaprisen är superb. Rekommenderas! ❤️GOD JUL !❤️
Eva
2023-12-23Kan man frysa den?
Birgitta
2023-12-07