Veganska revbensspjäll av tofu

Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
4
Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Veganska revbensspjäll av tofu

Ingredienser

4 portioner
8   urkärnade torkade plommon
2 msk  riven färsk ingefära
2 krm  mald kryddnejlika
2   stjärnanis
2 1/2 dl  ketjap manis
1 dl  vatten
ca 400 g  tofu

Till servering

gärna färsk persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Är det gröna persilja?

Catrine

2022-11-28

Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-29

"Steka" säger ni. Men det är ju en soppa, som man kokar allt i? Jag tog bort det mesta av sås och plommon för det verkade alldeles för mycket.

Christer

2021-12-10

Jag har gjort en sats nu, har ställt in de ogräddade i kylen tills det är dax att äta. Tänkte att de får stå och dra och få mera smak. Vi får se hur de blir.

Åsa

2016-12-23

Näringsvärde per portion

Energi1245 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötstark sojaglaze
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga