Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  3. Blanda plommonen med ingefäran, nejlika, stjärnanis, ketjap manis och vatten i en kastrull och sjud ca 8 minuter.
  4. Skär tofun i ca 2 cm breda stavar och blanda med såsen. 
  5. Lägg allt i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Vänd tofun någon gång under tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 urkärnade torkade plommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm mald kryddnejlika
  • 2 stjärnanis
  • 2 1/2 dl ketjap manis
  • 1 dl vatten
  • ca 400 g tofu
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1245 kJ / 297 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept