UNDER 30 MIN | Medel

Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  3. Blanda plommonen med ingefäran, nejlika, stjärnanis, ketjap manis och vatten i en kastrull och sjud ca 8 minuter.
  4. Skär tofun i ca 2 cm breda stavar och blanda med såsen. 
  5. Lägg allt i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Vänd tofun någon gång under tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 urkärnade torkade plommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm mald kryddnejlika
  • 2 stjärnanis
  • 2 1/2 dl ketjap manis
  • 1 dl vatten
  • ca 400 g tofu

Näringsvärde
Per portion

Energi 1245 kJ / 297 kCal