Veganska revbensspjäll av tofu

Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
6
Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Veganska revbensspjäll av tofu

Ingredienser

4 portioner
8 urkärnade torkade plommon
2 msk riven färsk ingefära
2 krm mald kryddnejlika
2 stjärnanis
2 1/2 dl ketjap manis
1 dl vatten
ca 400 g tofu

Till servering

gärna färsk persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

På vilket sätt har tofu revben? Varför ska det envisas med att kalla veganska rätter för kött?

Bodil

2024-12-12

tufo är gjort på kött från bönor så bytte ut det mot ärtor istället, fattar inte den här rätten

Jonathan

2024-12-09

Är det gröna persilja?

Catrine

2022-11-28

Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-29

Näringsvärde per portion

Energi1245 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sötstark sojaglaze
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helgrillad tofu med jordnötssås och grillad färsk lök
Betyg 3.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga