Veganska revbensspjäll av tofu

23
4
Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Veganska revbensspjäll av tofu

Ingredienser

4 portioner
8 urkärnade torkade plommon
2 msk riven färsk ingefära
2 krm mald kryddnejlika
2 stjärnanis
2 1/2 dl ketjap manis
1 dl vatten
ca 400 g tofu

Till servering

gärna färsk persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Catrine

2022-11-28

Är det gröna persilja?

Redaktionen ICAse

2022-11-29

Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina

Christer

2021-12-10

"Steka" säger ni. Men det är ju en soppa, som man kokar allt i? Jag tog bort det mesta av sås och plommon för det verkade alldeles för mycket.

Åsa

2016-12-23

Jag har gjort en sats nu, har ställt in de ogräddade i kylen tills det är dax att äta. Tänkte att de får stå och dra och få mera smak. Vi får se hur de blir.

Näringsvärde per portion

Energi 1245 KJ / 297 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 51 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden