Veganska revbensspjäll av tofu
Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.
Ingredienser
4 portioner
8 urkärnade torkade plommon
2 msk riven färsk ingefära
2 krm mald kryddnejlika
2 stjärnanis
2 1/2 dl ketjap manis
1 dl vatten
ca 400 g tofu
Till servering
gärna färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1245 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Kommentarer
På vilket sätt har tofu revben? Varför ska det envisas med att kalla veganska rätter för kött?
Bodil
2024-12-12tufo är gjort på kött från bönor så bytte ut det mot ärtor istället, fattar inte den här rätten
Jonathan
2024-12-09Är det gröna persilja?
Catrine
2022-11-28Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-29