Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Ingredienser
4 portioner
8 urkärnade torkade plommon
2 msk riven färsk ingefära
2 krm mald kryddnejlika
2 stjärnanis
2 1/2 dl ketjap manis
1 dl vatten
ca 400 g tofu
Till servering
gärna färsk persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1245 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Kommentarer
Är det gröna persilja?
Catrine
2022-11-28Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-29"Steka" säger ni. Men det är ju en soppa, som man kokar allt i? Jag tog bort det mesta av sås och plommon för det verkade alldeles för mycket.
Christer
2021-12-10Jag har gjort en sats nu, har ställt in de ogräddade i kylen tills det är dax att äta. Tänkte att de får stå och dra och få mera smak. Vi får se hur de blir.
Åsa
2016-12-23