Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegansk senapssill av aubergine

Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen.
  2. Hacka dillen och blanda med senapssåsen, smaka av med salt och peppar.
  3. Låt Vegansillen rinna av och vänd ner i såsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1831 kJ / 436 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept