Vegansk senapssill av aubergine

23
2
Vegansk senapssill av aubergine

Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.

Skriv ut
Vegansk senapssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
skånsk senap
1 msk
dijonsenap
1 1/2 msk
strösocker
1 msk
rödvinsvinäger
1 dl
olja
1
ask färsk dill (à 20 g)
-
salt och peppar
1
sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Patrik

2020-11-30

Vad är hållbarheten på detta?

Redaktionen ICAse

2020-12-01

Hej Patrik! Själva vegansillen håller åtminstone 7-10 dagar, så den går bra att förbereda. Senapssåsen med "sillen" i håller ca 2-3 dagar. Men som med allt så gäller rena verktyg och hålla god hygien. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Tim

2017-12-22

Det blev super bra. Nästa gång ska jag försöka minska på syran lite.

Näringsvärde per portion

Energi 1831 KJ / 436 kCal
Fett 23 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept