Vegansk senapssill av aubergine

23
2
Vegansk senapssill av aubergine

Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.

Skriv ut
Vegansk senapssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
skånsk senap
1 msk
dijonsenap
1 1/2 msk
strösocker
1 msk
rödvinsvinäger
1 dl
olja
1
ask färsk dill (à 20 g)
-
salt och peppar
1
sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Patrik

11/30/2020

Vad är hållbarheten på detta?

Redaktionen ICAse

12/1/2020

Hej Patrik! Själva vegansillen håller åtminstone 7-10 dagar, så den går bra att förbereda. Senapssåsen med "sillen" i håller ca 2-3 dagar. Men som med allt så gäller rena verktyg och hålla god hygien. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Tim

12/22/2017

Det blev super bra. Nästa gång ska jag försöka minska på syran lite.

Näringsvärde per portion

Energi 1831 KJ / 436 kCal
Fett 23 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept