Vegansk senapssill av aubergine

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
3
Vegansk senapssill av aubergine

Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.

Vegansk senapssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  skånsk senap
1 msk  dijonsenap
1 1/2 msk  strösocker
1 msk  rödvinsvinäger
1 dl  olja
1   ask färsk dill (à 20 g)
salt och peppar
1   sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Great! This is a success among non vegetarian even!!!

Andrea

2024-01-16

Vad är hållbarheten på detta?

Patrik

2020-11-30

Hej Patrik! Själva vegansillen håller åtminstone 7-10 dagar, så den går bra att förbereda. Senapssåsen med "sillen" i håller ca 2-3 dagar. Men som med allt så gäller rena verktyg och hålla god hygien. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-01

Det blev super bra. Nästa gång ska jag försöka minska på syran lite.

Tim

2017-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1831 KJ / 436 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vegansk currysill av aubergine
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk skärgårdssill av aubergine
Betyg 4.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Inlagd sill med äpple och senapssås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rustik sillsallad och nubbesallad
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dijonsill med örter
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga