Vegansk senapssill av aubergine
Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl skånsk senap
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 dl olja
1 ask färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1831 KJ / 436 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein2 g
Kommentarer
Great! This is a success among non vegetarian even!!!
Andrea
2024-01-16Vad är hållbarheten på detta?
Patrik
2020-11-30Hej Patrik! Själva vegansillen håller åtminstone 7-10 dagar, så den går bra att förbereda. Senapssåsen med "sillen" i håller ca 2-3 dagar. Men som med allt så gäller rena verktyg och hålla god hygien. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-01Det blev super bra. Nästa gång ska jag försöka minska på syran lite.
Tim
2017-12-22