Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

4
5
Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

Duka fram några pigga gröna rätter på julbordet så som basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto. Gott som tillbehör till skinkan och köttbullarna, men rätten kan även serveras som en lakto-ovo-vegetarisk huvudrätt.

Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

Ingredienser

8 portioner

Griljerad blomkål

ca 600 g blomkål alt rotselleri eller kålrot (600 g blomkål motsvarar ca 800 g rotselleri eller 1 kg kålrot)
1 msk olja
salt och svartpeppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl ströbröd
1 äggula
1/2 dl senap

Grönkålspesto

125 g hackad grönkål
1 dl valnötter
2 vitlöksklyftor
2 dl riven cheddarost
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
salt och peppar

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cheddar mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Linn

2022-12-12

I vissa recept står det att man ska vira in blomkålen i aluminiumfolie, men inte i eran. Vad är bäst? Är 150 grader för låg temp? Andra recept kan ha lite högre temp...

Redaktionen

2016-12-28

Hej Gunbritt! Godast är den varm men funkar även att äta kall. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-12-22

Hej Ing-Marie! Om man följer receptet för 8 personer så blir det inte så konstiga mått som om man använder portionsomvandlaren. Detta är en matematisk formel och som vi skriver i texten som kommer upp, så kan det bli konstiga värden. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 761 KJ / 182 kCal
Fett 14 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 6 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden