Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

Duka fram några pigga gröna rätter på julbordet så som basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto. Gott som tillbehör till skinkan och köttbullarna, men rätten kan även serveras som en lakto-ovo-vegetarisk huvudrätt.

Ingredienser
8 portioner
Griljerad blomkål
ca 600 g blomkål alt rotselleri eller kålrot (600 g blomkål motsvarar ca 800 g rotselleri eller 1 kg kålrot)
1 msk olja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl ströbröd
1 äggula
1/2 dl senap
Grönkålspesto
125 g hackad grönkål
1 dl valnötter
2 vitlöksklyftor
2 dl riven cheddarost
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
01:00:00
02:00:00
03:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi761 KJ / 182 kCal
Fett14 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer
I vissa recept står det att man ska vira in blomkålen i aluminiumfolie, men inte i eran. Vad är bäst? Är 150 grader för låg temp? Andra recept kan ha lite högre temp...
Linn
2022-12-12Hej Gunbritt! Godast är den varm men funkar även att äta kall. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-28Hej Ing-Marie! Om man följer receptet för 8 personer så blir det inte så konstiga mått som om man använder portionsomvandlaren. Detta är en matematisk formel och som vi skriver i texten som kommer upp, så kan det bli konstiga värden. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-22