Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

4
4
Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

Duka fram några pigga gröna rätter på julbordet så som basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto. Gott som tillbehör till skinkan och köttbullarna, men rätten kan även serveras som en lakto-ovo-vegetarisk huvudrätt.

Skriv ut
Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

Ingredienser

8 portioner

Griljerad blomkål

ca 600 g
blomkål alt rotselleri eller kålrot (600 g blomkål motsvarar ca 800 g rotselleri eller 1 kg kålrot)
1 msk
olja
-
salt och svartpeppar
1/2
kruka basilika
1/2 dl
ströbröd
1
äggula
1/2 dl
senap

Grönkålspesto

125 g
hackad grönkål
1 dl
valnötter
2
vitlöksklyftor
2 dl
riven cheddarost
1/2 dl
rapsolja
1/2 dl
vatten
-
salt och peppar

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cheddar mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Redaktionen

2016-12-28

Hej Gunbritt! Godast är den varm men funkar även att äta kall. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-12-22

Hej Ing-Marie! Om man följer receptet för 8 personer så blir det inte så konstiga mått som om man använder portionsomvandlaren. Detta är en matematisk formel och som vi skriver i texten som kommer upp, så kan det bli konstiga värden. Hälsningar Michelle

Gunbritt

2016-12-21

Kan denna ätas kall??

Näringsvärde per portion

Energi 761 KJ / 182 kCal
Fett 14 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 6 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept