Gör en rejäl sats av dessa veganska "köttbullar" till julkalaset. Garanterat kommer fler än familjens veganer och vegetarianer att sluka dem. Bullarna är saftiga och har rätt tuggmotstånd. De är varsamt julkryddade med enbär, kryddpeppar och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2017
Kontrollera innehållet i sojafärsen och buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och byt havregrädde mot glutenfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per styck på 40 stycken.
Kommentarer
Marie
12/21/2020Har gjort veggiebullarna i flera år nu och fryser alltid in ca hälften. Värmer oftast i mikro sedan. Vi blandar fiberhusk tillsammans med ströbröd i all gräddblandning, några minuter innan färsen blandas ihop. Just fiberhusk är magiskt bra att binda vätska!
Lotta
12/13/2020Omständligt recept men alla tyckte om dem, även köttätare. Kan man frysa in dom?
Redaktionen ICAse
12/17/2020Hej Lotta! Vi har inte testat att frysa in dessa varför vi inte kan rekommendera det. Om du testar att frysa in dom så får du gärna kommentera igen och berätta hur det gick. Hälsningar Elina
Heléne
12/23/2018Smakade bara ströbröd. Förhoppningsvis räddade till julafton genom att eftersteka i lök- och senapsgrädden som var över. Halva satsen gjorde jag utan julkryddor och de smakade OK med efterstekning i arrabbiata-krydda och lite olivolja. Ska testa chia nästa gång, tack för tipset Mayra!