Bästa veganska julköttbullen
Gör en rejäl sats av dessa veganska "köttbullar" till julkalaset. Garanterat kommer fler än familjens veganer och vegetarianer att sluka dem. Bullarna är saftiga och har rätt tuggmotstånd. De är varsamt julkryddade med enbär, kryddpeppar och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
40-50 st
1/2 dl torkade gröna linser (1/2 dl motsvarar ca 40 g)
10 kryddpepparkorn
10 enbär
1 gul lök (1 gul lök motsvarar ca 120 g)
2 dl havregrädde (13 %)
1 krm malen kryddnejlika
1 msk japansk soja
1 grönsaksbuljongtärning eller buljongpulver (1 tärning motsvarar 1 msk pulver)
1/2 msk grovkornig, söt senap
1 dl ströbröd
100 g kokt, kall skalad rotselleri
100 g kokt, kall, skalad potatis
1 tsk fiberhusk
300 g tinad, fryst sojafärs
mjölkproteinfritt margarin (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på 40 stycken.
Energi243 KJ / 58 kCal
Fett3 g
Salt1.13 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g
Kommentarer
Men snälla Ica, sluta kalla nåt veganskt för kött!
Bodil
2024-12-12Har gjort veggiebullarna i flera år nu och fryser alltid in ca hälften. Värmer oftast i mikro sedan. Vi blandar fiberhusk tillsammans med ströbröd i all gräddblandning, några minuter innan färsen blandas ihop. Just fiberhusk är magiskt bra att binda vätska!
Marie
2020-12-21Omständligt recept men alla tyckte om dem, även köttätare. Kan man frysa in dom?
Lotta
2020-12-13Hej Lotta! Vi har inte testat att frysa in dessa varför vi inte kan rekommendera det. Om du testar att frysa in dom så får du gärna kommentera igen och berätta hur det gick. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-17