Gör en rejäl sats av dessa veganska "köttbullar" till julkalaset. Garanterat kommer fler än familjens veganer och vegetarianer att sluka dem. Bullarna är saftiga och har rätt tuggmotstånd. De är varsamt julkryddade med enbär, kryddpeppar och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Kontrollera innehållet i sojafärsen och buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse och byt havregrädde mot glutenfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per styck på 40 stycken.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort veggiebullarna i flera år nu och fryser alltid in ca hälften. Värmer oftast i mikro sedan. Vi blandar fiberhusk tillsammans med ströbröd i all gräddblandning, några minuter innan färsen blandas ihop. Just fiberhusk är magiskt bra att binda vätska!
Marie
2020-12-21Omständligt recept men alla tyckte om dem, även köttätare. Kan man frysa in dom?
Lotta
2020-12-13Hej Lotta! Vi har inte testat att frysa in dessa varför vi inte kan rekommendera det. Om du testar att frysa in dom så får du gärna kommentera igen och berätta hur det gick. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-17Smakade bara ströbröd. Förhoppningsvis räddade till julafton genom att eftersteka i lök- och senapsgrädden som var över. Halva satsen gjorde jag utan julkryddor och de smakade OK med efterstekning i arrabbiata-krydda och lite olivolja. Ska testa chia nästa gång, tack för tipset Mayra!
Heléne
2018-12-23