Vegansk seitanskinka
Vegansk seitanskinka gör ditt julbord mer spännande. För visst låter du lite häftigare och trendigare om du säger ”I år hade vi vegansk seitanskinka på julbordet”, istället för ”Vi hade vanlig julskinka på julbordet”? Och i fall du missade det, den är vegansk.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 gul lök (à ca 100 g)
1 stor färsk rödbeta (à ca 100 g)
2 morötter (à ca 200 g)
1 tsk svartpeppar
5 kryddpepparkorn
2 vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1/2 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1/2 msk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
4 dl kallt vatten
ca 6 dl vetegluten seitan
Griljering
3 msk senap
2 msk ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi644 KJ / 153 kCal
Fett7 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Hej ! Jag saknar vegetarisk julskinka. Mvh Paula Larsson
Paula
2024-12-01Eftersom2024 är "Hirsets År" så bytte jag ut alla ingredienser utom kryddor och rödbeta mot hirs. Det blev jättegott och "skinkan höll ihop bra. Den gick bra att skära i ganska tunna skivor.
Maria
2023-12-27Hej Maria! Stort tack för att du delar med dig av tipset och att det blev så gott. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Svar till Cecilia: 175 grader förstår jag det som
Ellen
2022-11-27