Vegansk seitanskinka

11
5
Vegansk seitanskinka

Vegansk seitanskinka gör ditt julbord mer spännande. För visst låter du lite häftigare och trendigare om du säger ”I år hade vi vegansk seitanskinka på julbordet”, istället för ”Vi hade vanlig julskinka på julbordet”? Och i fall du missade det, den är vegansk.

Skriv ut
Vegansk seitanskinka

Ingredienser

8 bufféportioner
1
gul lök (à ca 100 g)
1
stor färsk rödbeta (à ca 100 g)
2
morötter (à ca 200 g)
1 tsk
svartpeppar
5
kryddpepparkorn
2
vitlöksklyftor
0.5 dl
japansk soja
0.5 dl
rapsolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
majsstärkelse
0.5 msk
dijonsenap
2 krm
cayennepeppar
2 tsk
salt
4 dl
kallt vatten
ca 6 dl
vetegluten seitan

Griljering

3 msk
senap
2 msk
ströbröd

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Charlotte

12/20/2020

Jag blir också konfunderad..Klara frågar om seitanen ska vara otillagad dvs i degform och det svarar Michelle att den ska vara... hur då i degform..? Menar ni inte i mjölform? Veteglutenet är väl som ett mjöl eller?

Maud

12/11/2020

Rätta till det här receptet så det blir begripligt! Det som ska tillsättas på slutet är vetegluten - seitan heter det färdiga "köttet" som görs av vetegluten. Sista ingrediensen ska alltså vara VETEGLUTENinte seitan! Och ändra på samma vis i instruktionerna - "Mixa alla ingredienser (utom VETEGLUTEN) ..." "Blanda ner vetegluten i smeten ... Tillsätt eventuellt mer vetegluten ..." När man väl fått ihop degen och tillagat den så är det den som kallas seitan.

Klara

12/11/2019

Hej ska seitanen vara otillagad när den tillsätts, dvs fortfarande i degform?

Redaktionen ICAse

12/12/2019

Hej Klara! Ja, den ska vara i degform när den tillsätts. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 644 KJ / 153 kCal
Fett 7 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept