Vegansk seitanskinka

13
6
Vegansk seitanskinka

Vegansk seitanskinka gör ditt julbord mer spännande. För visst låter du lite häftigare och trendigare om du säger ”I år hade vi vegansk seitanskinka på julbordet”, istället för ”Vi hade vanlig julskinka på julbordet”? Och i fall du missade det, den är vegansk.

Skriv ut
Vegansk seitanskinka

Ingredienser

8 bufféportioner
1 gul lök (à ca 100 g)
1 stor färsk rödbeta (à ca 100 g)
2 morötter (à ca 200 g)
1 tsk svartpeppar
5 kryddpepparkorn
2 vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1/2 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1/2 msk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
4 dl kallt vatten
ca 6 dl vetegluten seitan

Griljering

3 msk senap
2 msk ströbröd

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anneli

2021-12-03

Hur länge klarar sig den här seitanskinkan i kylskåp?

Charlotte

2020-12-20

Jag blir också konfunderad..Klara frågar om seitanen ska vara otillagad dvs i degform och det svarar Michelle att den ska vara... hur då i degform..? Menar ni inte i mjölform? Veteglutenet är väl som ett mjöl eller?

Maud

2020-12-11

Rätta till det här receptet så det blir begripligt! Det som ska tillsättas på slutet är vetegluten - seitan heter det färdiga "köttet" som görs av vetegluten. Sista ingrediensen ska alltså vara VETEGLUTENinte seitan! Och ändra på samma vis i instruktionerna - "Mixa alla ingredienser (utom VETEGLUTEN) ..." "Blanda ner vetegluten i smeten ... Tillsätt eventuellt mer vetegluten ..." När man väl fått ihop degen och tillagat den så är det den som kallas seitan.

Näringsvärde per portion

Energi 644 KJ / 153 kCal
Fett 7 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept