Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN |

Vegansk seitanskinka

Vegansk seitanskinka gör ditt julbord mer spännande. För visst låter du lite häftigare och trendigare om du säger ”I år hade vi vegansk seitanskinka på julbordet”, istället för ”Vi hade vanlig julskinka på julbordet”? Och i fall du missade det, den är vegansk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala lök, rödbeta och morot och riv dem grovt på ett rivjärn. Mortla pepparkornen. Pressa vitlöken. Mixa alla ingredienser (utom seitan) slätt i en matberedare. 
  3. Blanda ner seitan i smeten och knåda med händerna till en slät deg. Tillsätt eventuellt mer seitan, degen ska inte vara kladdig. Forma till ett stort bröd och lägg det på bakplåtspapper på en plåt. 
  4. Sätt in plåten långt ner i ugnen i 2 1/2 timme. Lägg på folie efter ca 30 minuter. Seitanskinkans innertemperatur bör vara ca 95˚C när den är klar. 
  5. Griljering: Bred på senap på seitanskinkan och strö över ströbröd de sista 30 minuterna.  
  6. Låt den kallna i kylskåp minst 10 timmar innan den skärs upp.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 gul lök (à ca 100 g)
  • 1 stor färsk rödbeta (à ca 100 g)
  • 2 morötter (à ca 200 g)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 4 dl kallt vatten
  • ca 6 dl seitan (gluten)
Griljering
  • 3 msk senap
  • 2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer