ÖVER 60 MIN | Enkel

Vegosill på svamp

Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vegosill: Koka upp vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner i lagen och låt stå i kylen över natten.
  3. Häll av lagen.
  4. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen och blanda den picklade svampen. Lägg upp i en burk och låt stå i kylskåpet över natten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Vegosill
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 200 g portabellosvamp
Ingefärs- och chilisås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/2 - 1 finhackad röd chili
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 817 kJ / 195 kCal