Vegosill på svamp

Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vegosill på svamp

Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Vegosill på svamp

Ingredienser

4-6 portioner

Vegosill

2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
200 g portabellosvamp

Ingefärs- och chilisås

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk finriven ingefära
1/2 - 1 finhackad röd chili
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat

Kommentarer

Hur lång hållbarhet har den?

Wanda

2024-12-12

Hej Wanda! Om du gör bara svampen först så håller den lätt i en vecka. Men med såsen skulle jag säga ca 4 dagar för att vara på den säkra sidan. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-12

Absolut o smakar som sill jättegott

Janita

2023-12-19

Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs

Tommy

2018-12-21

Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-03

Näringsvärde per portion

Energi817 KJ / 195 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Portabellopasta med linser och mozzarella
Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad