Vegosill på svamp
Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
4-6 portioner
Vegosill
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
200 g portabellosvamp
Ingefärs- och chilisås
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk finriven ingefära
1/2 - 1 finhackad röd chili
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi817 KJ / 195 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Absolut o smakar som sill jättegott
Janita
2023-12-19Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs
Tommy
2018-12-21Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-03