Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2021
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tommy
2018-12-21Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs
Redaktionen ICAse
2019-01-03Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle