Vegosill på svamp

11
1
Vegosill på svamp

Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Vegosill på svamp

Ingredienser

4-6

Vegosill

2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
200 g portabellosvamp

Ingefärs- och chilisås

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk finriven ingefära
1/2 - 1 finhackad röd chili
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Hållbar i 1-2 veckor i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Tommy

2018-12-21

Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs

Redaktionen ICAse

2019-01-03

Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 817 KJ / 195 kCal
Fett 19 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept