Lyxiga efterrätter
Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!
Känns vardagen lite grå och smaklös? Det ska vi råda bot på! Här är sju av mina favoriträtter just nu som kan sätta guldkant på en tråkig tisdag eller göra lördagen extra härlig. Hoppas du gillar dem!
Vill du unna dig, lyxa till det, skryt-laga något eller bara njuta av riktigt god mat? Då kan jag rekommendera en färgglad ratatouille, pasta vongole eller varför inte klassisk biff med pepparsås? Nedan har jag listat lite olika favoriter, hoppas du hittar något som passar i smaken!
Laga pasta vongole om du är sugen på lyxig pasta med skaldjur. Det här klassiska receptet på spaghetti alle vongole kommer inte göra dig besviken. Du serverar spaghettin tillsammans med de små musslorna som kokats i god buljong med lite chili. Toppa med persilja och servera genast.
Pasta vongoleDen franska löksoppan är enkel, billig och erbjuder en rustik och värmande smakupplevelse. Soppan som huvudsakligen består av gul lök i en välsmakande buljong med vin, timjan och vitlök toppas med ett ljuvligt bröd- och osttäcke och gratineras i ugnen.
Fransk löksoppaImponera med denna rätt där smörstekt torskrygg serveras med blåmusslor, krossade ärtor med smak av dill och citron och en blåmusselvelouté – en klassisk fransk, ljus sås med buljong som grund. En middag i restaurangklass!
Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtorGör ratatouillen i ugnen det är enkelt och ger dig en fyllig grönsaksröra. Den smakrika kryddoljan av salvia, citron och röd peppar gör att ugnsratatouillen med grönsakerna tomat, lök, sötpotatis, aubergine, zucchini och paprikor blir extra god.
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citronBanh xeo betyder fräsande pannkaka och är en krispig, fylld pannkaka på rismjöl från Vietnam. Med smak av kokosmjölk, stekt fläsk och gul färg från gurkmeja fylls pannkakan med räkor och salladslök och äts tillsammans med sötsyrlig dippsås och färska örter
Banh xeo – Vietnamesiska pannkakorSommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.
Goi cuon – Sommarrullar med räkorBiff eller oxfilé med pepparsås är en variant på steak au poivre, en fransk klassiker som aldrig slår fel. Det stekta köttet och peppriga gräddsåsen smaksatt med cognac serveras med krispiga haricots verts och valfritt potatistillbehör.
Biff med pepparsås och haricots vertsSandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
SandefjordsåsMiddagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!
Inte läge att grilla? Vi delar med oss av tips på hur du får grillkänsla utan grill!
Blommor är inte bara vackra utan gör sig också fint på tallriken, när man vill vara lite extra. Men vilka blommor kan man äta? Många av våra vanligaste trädgårdsblommor är ätbara - här hittar du hela listan på ätbara blommor!
Det är både roligt och enkelt att blanda egna drinkar - både med och utan alkohol!
En god och mustig chili som går att förbereda och som sköter sig själv är perfekt festmat!
Här ger vi tips på fyra olika dukningar att fira studenten med på studentmottagningen.
Samla vin, öl och alkoholfria alternativ och låt gästerna förse sig själva från buffén.
Festa som för 100 år sedan! Här är den kompletta guiden för 20-talet med experternas tips.