Pyttipanna med salsiccia, salvia och parmesan
Pyttipanna är en klassisk vardagsrätt som kan varieras i oändlighet och är även en utmärkt kylskåpsrensare. Denna pytt görs med salsiccia och potatis som huvudingredienser och toppas med riven parmesan och salvia. Och ett stekt ägg såklart.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 knippe färsk gul lök (à ca 250 g)
300 g färsk salsiccia
1 msk olivolja
ca 10 salviablad
4 ägg
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2606 KJ / 623 kCal
Fett36 g
Salt3.8 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott recept!! Jag hade även i ost/bacon korvar samt 3 klyftor riven vitlök. Blev riktigt gott
Karolina
2021-09-24Jättegott vardagsrecept! Jag var generös med saltet och hade mer salvia då jag älskar det, så det blev perfekt 👍🏼
Frida
2021-09-01Kräver betydligt mer salt än vad som står i receptet.
Anette
2021-08-25