Pyttipanna med salsiccia, salvia och parmesan

10
3
Pyttipanna med salsiccia, salvia och parmesan

Pyttipanna är en klassisk vardagsrätt som kan varieras i oändlighet och är även en utmärkt kylskåpsrensare. Denna pytt görs med salsiccia och potatis som huvudingredienser och toppas med riven parmesan och salvia. Och ett stekt ägg såklart.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Pyttipanna med salsiccia, salvia och parmesan

Ingredienser

4 portioner
800 g
fast potatis
3 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1
knippe färsk gul lök (à ca 250 g)
300 g
färsk salsiccia
1 msk
olivolja
ca 10
salviablad
4
ägg
1 dl
finriven parmesanost
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Frida

2021-09-01

Jättegott vardagsrecept! Jag var generös med saltet och hade mer salvia då jag älskar det, så det blev perfekt 👍🏼

Anette

2021-08-25

Kräver betydligt mer salt än vad som står i receptet.

Anette

2021-08-25

Tog långt över 30 minuter. Steka råa potatistärningar tar tid. Blev dessutom inte speciellt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2606 KJ / 623 kCal
Fett 36 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 42 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept