Pasta vongole

Laga pasta vongole om du är sugen på lyxig pasta med skaldjur. Det här klassiska receptet på spaghetti alle vongole kommer inte göra dig besviken. Du serverar spaghettin tillsammans med de små musslorna som kokats i god buljong med lite chili. Toppa med persilja och servera genast.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Ingredienser
4 portioner
10 dl kallt vatten
1 msk salt
1 kg färska vongolemusslor (eller hjärtmusslor)
2 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar (chili)
4 port spaghetti
1 dl olivolja
2 dl torrt vitt vin (eller torrt alkoholfritt vin alternativt matlagningsvin)
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:30:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2462 KJ / 589 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott men varför ha en timer på en minut kortare koktid? :)
Per
2024-06-16Hej Per! Ja det kan man verkligen fundera över. Nu har vi ändrat. Tack för hjälpen. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-16Trevligt!
Erfan
2023-12-10Hej! Jag tänkte laga den här rätten, hur gör man om man använder frysta vongolemusslor? Ska de tina innan?
Pernilla
2021-03-11Hej Pernilla! Ja de ska tinas och sen ska musslorna endast värmas. Precis som musslor på burk se steg 3. Du kan även se om det finns något bra tillagningstips på förpackningen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-18