Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor
Imponera med denna rätt där smörstekt torskrygg serveras med blåmusslor, krossade ärtor med smak av dill och citron och en blåmusselvelouté – en klassisk fransk, ljus sås med buljong som grund. En middag i restaurangklass!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
6 portioner
Blåmusselvelouté
1 kg blåmusslor
1 liten röd chili
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 stor selleristjälk
2 msk olja
3 dl torrt vitt vin
5 dl vispgrädde
4 stjälkar örter t ex timjan och dill
1/2 - 1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
Torsk
1 dl salt
2 l vatten
6 bitar torskrygg à 150 g, gärna med skinn
3 msk olja
2 msk smör
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk hackad timjan
salt
svartpeppar
Krossade ärtor
400 g tinade frysta gröna ärtor
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk hackad dill
Till garnering
2 dl färska örter t ex krasse och dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2467 KJ / 588 kCal
Fett40 g
Salt0.75 g
Kolhydrater13 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Superhärlig rätt. Gjorde en potatispuré på sidan till den.
Christopher
2024-11-23God smak men texturen lite samma samma
Marie
2024-01-03