Lär känna ICAs vardagskock

Malidza är vår nya vardagskock och hon ska hjälpa oss att göra vardagen roligare och godare. Här får vi lära känna henne och vad det var som fick henne att börja älska mat.
Allt om vardagskocken.

Godare, enklare och roligare mat!

Kan man göra var dag enklare, godare och roligare med små medel? Jag tror det! Malidza heter jag och tillsammans ska vi sätta guldkant på vardagen!

Inspireras här

8 frågor till vardagskocken

  • Hur blev du intresserad av mat?

    Jag minns när jag som liten drog upp morötter ur landet med farmor och lyckan det gav! Den känslan har suttit i sedan dess. Pirret och kärleken för en perfekt mogen jordgubbe, späd sommarkål eller den första färskpotatisen är oslagbar. 

    Mat och måltid har alltid tagit en stor plats i min familj och mina föräldrars matglädje smittade som tur är av sig på mig. Att samlas kring ett härligt dukat bord är det bästa jag vet!

  • Vad lagar du när du har hur mycket tid som helst till övers?

    Då blir det ofta klassiskt franskt, gärna i kategorin brasserie. Tänk, fransk löksoppa, steak au poivre, crêpes suzette. Har jag riktigt mycket tid då blir det en Pâté en croûte.

  • Vad lagar du när du inte har någon tid alls?

    Pasta kommer nära till hands, pasta puttanesca eller Cacio e Pepe alternativt en kylskåpsrenspytt.

  • Vilken är den mest underskattade råvaran?

    Kål! Alla sorters kål, älskar kål! Gott, nyttigt och billigt, kålen får full pott! Vill också slå ett slag för torkade bönor och linser

  • Vad äter du när ingen ser?

    Pizza med banan, curry och fetaost.

  • Vad tycker du är viktigt när det kommer till mat man lagar i vardagen?

    Planering är det tråkiga svaret men det underlättar såklart något enormt. Ha ett bra basskafferi att utgå ifrån, använda frysen och fyll den gärna med några nödraketer.

    Tänk enkelt men förgyll med bra råvaror, vardagsmåltiderna är ju trots allt de allra flesta måltider på ett år och förtjänar lite extra glans.

  • Bästa frukosten är...

    Ett gott surdegsbröd, med god långlagrad ost och hemmagjord marmelad, till det en god kopp mellanrostad kopp kaffe. Less is more!

  • Frukost, lunch eller middag?

    Middag! Eller långlunch, en ledig solig höstdag!

     

Fakta

Namn: Malidza Larsson
Ålder: 34 år
Bor: Stockholm
Familj: Sambo och ett barn

Några snabba

BAKGRUND:
Kulinarisk kock och måltidskreatör med kandidat i måltidskunskap, svensk mästare i Pâté en croûte och sommelier.

SER FRAM EMOT UPPDRAGET:
Att komma nära hemmaköken och få möjlighet att inspireras och lära av varandra. Det är en spännande utmaning - kan vi göra vardagen lite godare med enkla medel? Svaret på frågan är ja om ni frågar mig!

VILL BIDRA MED:
Matglädje framför allt! Därefter inspiration och kunskap som kan förenklaoch göra var dag i köket lite roligare och varje dag vid middagsbordet lite godare.

Artiklar Visar 1513 stycken

En kyckling - tre rätter

Koka en hel kyckling som sedan är grunden för tre dagars middagar - smidigt, smart, mindre matsvinn och framförallt - supergott!

8 vardagshjältar

Slåss du också med den eviga frågan vaaad ska vi äta ikväll? Låna mina vardagshjältar! Här är åtta favoriter som inte tar hela kvällen att laga, är garanterat goda och går hem hos hela familjen!

7 recept när du vill unna dig

Känns vardagen lite grå och smaklös? Det ska vi råda bot på! Här är sju av mina favoriträtter just nu som kan sätta guldkant på en tråkig tisdag eller göra lördagen extra härlig. Hoppas du gillar dem!

Matiga mackor

Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek