Lyxiga efterrätter
Mums!
Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!
Det lilla extra
Känns vardagen lite grå och smaklös? Det ska vi råda bot på! Här är sju av mina favoriträtter just nu som kan sätta guldkant på en tråkig tisdag eller göra lördagen extra härlig. Hoppas du gillar dem!
Vill du unna dig, lyxa till det, skryt-laga något eller bara njuta av riktigt god mat? Då kan jag rekommendera en färgglad ratatouille, pasta vongole eller varför inte klassisk biff med pepparsås? Nedan har jag listat lite olika favoriter, hoppas du hittar något som passar i smaken!
Laga pasta vongole om du är sugen på lyxig pasta med skaldjur. Det här klassiska receptet på spaghetti alle vongole kommer inte göra dig besviken. Du serverar spaghettin tillsammans med de små musslorna som kokats i god buljong med lite chili. Toppa med persilja och servera genast.
Den franska löksoppan är enkel, billig och erbjuder en rustik och värmande smakupplevelse. Soppan som huvudsakligen består av gul lök i en välsmakande buljong med vin, timjan och vitlök toppas med ett ljuvligt bröd- och osttäcke och gratineras i ugnen.
Imponera med denna rätt där smörstekt torskrygg serveras med blåmusslor, krossade ärtor med smak av dill och citron och en blåmusselvelouté – en klassisk fransk, ljus sås med buljong som grund. En middag i restaurangklass!
Gör ratatouillen i ugnen det är enkelt och ger dig en fyllig grönsaksröra. Den smakrika kryddoljan av salvia, citron och röd peppar gör att ugnsratatouillen med grönsakerna tomat, lök, sötpotatis, aubergine, zucchini och paprikor blir extra god.
Banh xeo betyder fräsande pannkaka och är en krispig, fylld pannkaka på rismjöl från Vietnam. Med smak av kokosmjölk, stekt fläsk och gul färg från gurkmeja fylls pannkakan med räkor och salladslök och äts tillsammans med sötsyrlig dippsås och färska örter
Sommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.
Biff eller oxfilé med pepparsås är en variant på steak au poivre, en fransk klassiker som aldrig slår fel. Det stekta köttet och peppriga gräddsåsen smaksatt med cognac serveras med krispiga haricots verts och valfritt potatistillbehör.
Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
Mums!
Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!
Hur intresset för matlagning väcktes, vad äter hon när ingen ser och massa mer...
Trestegsraket
Koka en hel kyckling som sedan är grunden för tre dagars middagar - smidigt, smart, mindre matsvinn och framförallt - supergott!
Råvaror som har tröttnat kan till exempel bli en saftig morotskaka.
Vad kommer bli poppis att äta 2025? Vardagskocken listar några trender.
Vardagskockens utvalda
Slåss du också med den eviga frågan vaaad ska vi äta ikväll? Låna mina vardagshjältar! Här är åtta favoriter som inte tar hela kvällen att laga, är garanterat goda och går hem hos hela familjen!
Nytt år!
Värmande, enkel och rätt så nyttig mat. Smaklig måltid!
Latkes, nässelsoppa, kyckling och pavlova med rabarber. Hur gott låter inte det?
Här är smarta hacks och goda recept som löser matproblematiken i sommar.