Halstrad lax med matsuhisadressing

Betyg 5 av 5.
30 personer har röstat
3
Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser

6-8

Matsuhisadressing

1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1/2 msk  finhackad ingefära
2 msk  japansk soja
1 msk  vatten
1 tsk  strösocker
1 msk  sesamolja
2 msk  neutral rapsolja

Lax

400 g  färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2   kruka dill
1   kruka koriander
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten,laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Kan man äta rätten ”kall” som en bufférätt?

Jessica

2022-12-20

Supergott. Enkelt att göra.

Amanda

2021-05-08

Ett läckert och spännande recept! Mycket god laxrätt. Vi har ätit den som huvudrätt med färskpotatis och vaxbönor. Har även använt matsuhisadressingen till stekt kycklinglårfilé. Också det läckert!!!

Eva

2019-06-02

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Laxbowl med svart ris
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norinötter med sesam
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsashimi
Betyg 3.1 av 5.
265 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med färgglad cruditésallad på asiatiskt vis
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga