Halstrad lax med matsuhisadressing

Betyg 4.9 av 5.
35 personer har röstat
6
Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser

6-8 portioner

Matsuhisadressing

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1 msk vatten
1 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja

Lax

400 g färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2 kruka dill
1 kruka koriander
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och mycket lämplig som bufférätt!

Ewa

2024-06-10

Varför ändrar ni ett bra originalrecept och tar bort flertalet viktiga ingredienser?

Zvonko

2024-03-18

Otroligt gott!

Eleonore

2024-02-29

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Asiatisk nudelsallad med broccoli och halstrad tonfisk
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxbowl med svart ris
Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk morots- och vitkålssallad
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Broccoli- och löksallad med soya och sesam
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga