Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN |

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser.  
  2. Lax: Skär laxen i två eller tre smala bitar längs med. Halstra laxen snabbt i en het panna runt om ca 30 sekunder per sida.  
  3. Skiva laxen och lägg upp på ett fat.   
  4. Plocka örterna. Toppa laxen med dressingen, örterna och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten,laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Matsuhisadressing
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk neutral rapsolja
Lax
  • 400 g färsk odlad laxfilé utan skinn
  • 1/2 kruka dill
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 888 kJ / 212 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer