Halstrad lax med matsuhisadressing

16
1
Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser

6-8

Matsuhisadressing

1
schalottenlök
1
vitlöksklyfta
0.5 msk
finhackad ingefära
2 msk
japansk soja
1 msk
vatten
1 tsk
strösocker
1 msk
sesamolja
2 msk
neutral rapsolja

Lax

400 g
färsk odlad laxfilé utan skinn
0.5
kruka dill
1
kruka koriander
1 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten,laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Eva

6/2/2019

Ett läckert och spännande recept! Mycket god laxrätt. Vi har ätit den som huvudrätt med färskpotatis och vaxbönor. Har även använt matsuhisadressingen till stekt kycklinglårfilé. Också det läckert!!!

Näringsvärde per portion

Energi 888 KJ / 212 kCal
Fett 16 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept