Halstrad lax med matsuhisadressing

Betyg 5 av 5.
31 personer har röstat
5
Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser

6-8 portioner

Matsuhisadressing

1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1/2 msk  finhackad ingefära
2 msk  japansk soja
1 msk  vatten
1 tsk  strösocker
1 msk  sesamolja
2 msk  neutral rapsolja

Lax

400 g  färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2   kruka dill
1   kruka koriander
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten,laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Varför ändrar ni ett bra originalrecept och tar bort flertalet viktiga ingredienser?

Zvonko

2024-03-18

Otroligt gott!

Eleonore

2024-02-29

Kan man äta rätten ”kall” som en bufférätt?

Jessica

2022-12-20

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med färgglad cruditésallad på asiatiskt vis
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsashimi
Betyg 3.2 av 5.
270 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med hovmästarsås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga