Halstrad lax med matsuhisadressing

Betyg 4.9 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser

6-8 portioner

Matsuhisadressing

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1 msk vatten
1 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja

Lax

400 g färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2 kruka dill
1 kruka koriander
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.36 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och mycket lämplig som bufférätt!

Ewa

2024-06-10

Varför ändrar ni ett bra originalrecept och tar bort flertalet viktiga ingredienser?

Zvonko

2024-03-18

Otroligt gott!

Eleonore

2024-02-29

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Laxbowl med svart ris
Betyg 4.7 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Norinötter med sesam
Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Asiatisk lax med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxsashimi
Betyg 3.2 av 5.271 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad