Halstrad lax med matsuhisadressing
Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
Matsuhisadressing
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1 msk vatten
1 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
Lax
400 g färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2 kruka dill
1 kruka koriander
1 msk rostade sesamfrön
För alla
Fri från gluten,laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g
Kommentarer
Varför ändrar ni ett bra originalrecept och tar bort flertalet viktiga ingredienser?
Zvonko
2024-03-18Otroligt gott!
Eleonore
2024-02-29Kan man äta rätten ”kall” som en bufférätt?
Jessica
2022-12-20