Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Stekt spenat med ingefära

Stek spenat tillsammans med ingefära och vitlök, blanda med sesamolja och salt och du har ett ljuvligt grönt och vegetariskt tillbehör till din måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs vitlök och ingefära med bladspenat i vatten och rapsolja tills vätskan kokat bort.
  2. Blanda ner sesamolja och salt. Strö gärna över mortlade sesamfrön vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad ingefära
  • 500 g färsk bladspenat
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 krm salt
  • ev 1 msk mortlade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 306 kJ / 73 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer