Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

14
3
Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Vackert färgade och smakrika rödbetspicklade ägg passar perfekt som tillbehör till buffén på påsk, midsommar eller jul. De picklade äggen serveras tillsammans med en krämig sojamajonnäs och klippt krasse som topping.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Ingredienser

6-8
2 rödbetor
1/2 rödlök
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 dl vatten
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
6 - 8 ägg

Sojamajonnäs

1 äggula
2 msk japansk soja
3/4 msk ris- eller vitvinsvinäger
3/4 tsk sesamolja
1 1/2 dl neutral rapsolja
1 ask smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 6 ägg, per port.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Matilda

2022-04-15

Helt fantastiskt goda och snygga ägg! Extra gott med majonäsen till. Vi gör dem till både påsk och jul!

Annie

2021-04-28

Snygga och ganska goda ägg. Men äcklig majonnäs! Smakade bara sesamolja.

Pontus

2021-04-04

Äggen blev smaskiga men majonnäsen var inte alls god. Smakade bara salt, måste vara ett tryckfel. Kanske ska vara teskedar istället för matskedar. Men gör en annan majonnäs istället för denna.

Näringsvärde per portion

Energi 1444 KJ / 345 kCal
Fett 33 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden