Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse
Vackert färgade och smakrika rödbetspicklade ägg passar perfekt som tillbehör till buffén på påsk, midsommar eller jul. De picklade äggen serveras tillsammans med en krämig sojamajonnäs och klippt krasse som topping.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
2 rödbetor
1/2 rödlök
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 dl vatten
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
6 - 8 ägg
Sojamajonnäs
1 äggula
2 msk japansk soja
3/4 msk ris- eller vitvinsvinäger
3/4 tsk sesamolja
1 1/2 dl neutral rapsolja
1 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 ägg, per port.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett33 g
Salt1.1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g
Kommentarer
Helt fantastiskt goda och snygga ägg! Extra gott med majonäsen till. Vi gör dem till både påsk och jul!
Matilda
2022-04-15Snygga och ganska goda ägg. Men äcklig majonnäs! Smakade bara sesamolja.
Annie
2021-04-28Äggen blev smaskiga men majonnäsen var inte alls god. Smakade bara salt, måste vara ett tryckfel. Kanske ska vara teskedar istället för matskedar. Men gör en annan majonnäs istället för denna.
Pontus
2021-04-04