Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
3
Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Vackert färgade och smakrika rödbetspicklade ägg passar perfekt som tillbehör till buffén på påsk, midsommar eller jul. De picklade äggen serveras tillsammans med en krämig sojamajonnäs och klippt krasse som topping.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Ingredienser

6-8 portioner
2 rödbetor
1/2 rödlök
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 dl vatten
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
6 - 8 ägg

Sojamajonnäs

1 äggula
2 msk japansk soja
3/4 msk ris- eller vitvinsvinäger
3/4 tsk sesamolja
1 1/2 dl neutral rapsolja
1 ask smörgåskrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Helt fantastiskt goda och snygga ägg! Extra gott med majonäsen till. Vi gör dem till både påsk och jul!

Matilda

2022-04-15

Snygga och ganska goda ägg. Men äcklig majonnäs! Smakade bara sesamolja.

Annie

2021-04-28

Äggen blev smaskiga men majonnäsen var inte alls god. Smakade bara salt, måste vara ett tryckfel. Kanske ska vara teskedar istället för matskedar. Men gör en annan majonnäs istället för denna.

Pontus

2021-04-04

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 6 ägg, per port.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett33 g
Salt1.1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Syrlig rödlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbacksrödbetor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga