Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Vackert färgade och smakrika rödbetspicklade ägg passar perfekt som tillbehör till buffén på påsk, midsommar eller jul. De picklade äggen serveras tillsammans med en krämig sojamajonnäs och klippt krasse som topping.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och klyfta betorna. Skala och strimla löken.
  2. Lägg betorna i en kastrull med lagerblad, kryddpeppar och vatten. Koka upp och låt koka tills betorna är mjuka. Blanda ner vinäger, socker och strimlad lök. Låt svalna
  3. Koka äggen krämiga ca 6–8 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. 
  4. Lägg rödbetor och ägg i en burk. Häll på lagen så att det täcker.
  5. Ställ i kyl över natten. Äggen kan ligga i lagen i upp till en vecka. 
  6. Sojamajonnäs: Lägg äggulan i en hög stavmixerkanna. Mixa ihop med soja, vinäger och sesamolja. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  7. Servera äggen tillsammans med majonnäs och toppa med klippt krasse.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 6 ägg, per port.

 

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 rödbetor
  • 1/2 rödlök
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 6 - 8 ägg
Sojamajonnäs
  • 1 äggula
  • 2 msk japansk soja
  • 3/4 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 3/4 tsk sesamolja
  • 1 1/2 dl neutral rapsolja
  • 1 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1444 kJ / 345 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer