Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lammstek five spice

Laga lammstek på ett nytt sätt! Med kryddningen five spice, ingefära, salladslök och soja får lammet en het och kryddig smak som för tankarna till Ostasien. Den saftiga, smakrika lammsteken passar perfekt till middagsbjudningen eller som del i påskmenyn.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram köttet i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning.
  2. Sätt ugnen på 125° C.   
  3. Ta bort nätet från lammsteken och vik ut steken. Krydda med ingefäran, hälften av five spice-kryddan, saltet och vitlöken. Knyt ihop till en rund stek. Krydda resten av five spice-kryddan, saltet och vitlöken runtom.
  4. Bryn köttet runtom i smör och olja tills det får färg.
  5. Tillsätt kryddor, salladslök, soja och vinäger och låt fräsa nån minut. 
  6. Lägg över kött och sky i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller, tills innertemperaturen är 60° C.
  7. Låt vila minst 15 minuter innan steken skärs upp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Hemmagjord Five spice kryddblanding någon?

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 kg lammstek utan ben
  • 1 msk hackad ingefära
  • 2 msk Five spices kryddblandning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk malen koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 stjärnanis
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 602 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer