Sparris- och rädissallad med sesamdressing

9
1
Sparris- och rädissallad med sesamdressing

En fräsch och krämig kålsallad som passar perfekt till buffén. Spetskål strimlas tunt och blandas med blancherad sparris, krispiga rädisor och smakrik salladslök. Salladen toppas med en härlig dressing gjord på bland annat majonnäs, tahini och soja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Sparris- och rädissallad med sesamdressing

Ingredienser

6-8
1
knippe sparris (à ca 250 g)
1/2
spetskålshuvud (à ca 300 g)
2
salladslökar
1
knippe rädisor (à ca 200 g)
3 msk
tahini
3 msk
majonnäs
1 1/2 msk
ris- eller vitvinsvinäger
2 msk
japansk soja
2 msk
rostade svarta och vita sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Gör salladen vegansk genom att byta ut majonnäsen till vegansk majonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Arwa

6/21/2020

Supergott! Alla jag bjudit på den har bett om receptet.

Redaktionen ICAse

6/22/2020

Hej Arwa! Vad kul att höra att receptet är uppskattat! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 612 KJ / 146 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept