Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Sparris- och rädissallad med sesamdressing

En fräsch och krämig kålsallad som passar perfekt till buffén. Spetskål strimlas tunt och blandas med blancherad sparris, krispiga rädisor och smakrik salladslök. Salladen toppas med en härlig dressing gjord på bland annat majonnäs, tahini och soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt eller skär ev av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten 1–2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten.  
  2. Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Strimla salladslöken fint. Skölj och halvera rädisorna.
  3. Vispa ihop tahini, majonnäs, vinäger och soja i en bunke.
  4. Blanda kålen med sparris, rädisor, salladslök och dressingen. Strö över sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Gör salladen vegansk genom att byta ut majonnäsen till vegansk majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 knippe sparris (à ca 250 g)
  • 1/2 spetskålshuvud (à ca 300 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 3 msk tahini
  • 3 msk majonnäs
  • 1 1/2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rostade svarta och vita sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 612 kJ / 146 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer