Sparris- och rädissallad med sesamdressing
En fräsch och krämig kålsallad som passar perfekt till buffén. Spetskål strimlas tunt och blandas med blancherad sparris, krispiga rädisor och smakrik salladslök. Salladen toppas med en härlig dressing gjord på bland annat majonnäs, tahini och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
1 knippe sparris (à ca 250 g)
1/2 spetskålshuvud (à ca 300 g)
2 salladslökar
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
3 msk tahini
3 msk majonnäs
1 1/2 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 msk japansk soja
2 msk rostade svarta och vita sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi612 KJ / 146 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegod ihop med receptet Halstrad lax med matsuhinadressing (kombinationen som var i Buffé)
Eleonore
2024-02-29Återkommande favorit på påsken! Älskar den!
Sofie
2023-04-07Supergott! Alla jag bjudit på den har bett om receptet.
Arwa
2020-06-21Hej Arwa! Vad kul att höra att receptet är uppskattat! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-22