Den klassiska kinesiska kryddblandningen five spice är enkel att göra och innehåller bara vitpeppar, stjärnanis, kryddnejlika, fäkålsfrön och kanel. Five spice kan med fördel användas vid tillagning av anka, fläsk eller wok.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Annikki
2022-01-30”2 stjärnanis” Betyder det 2 st frön från stjärnanis? Eller betyder det samtliga frön från 2 hela stjärnor?
Redaktionen ICAse
2022-02-07Hej Annikki! Det betyder 2 hela stjärnanis i detta receptet. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Samuel
2020-05-20I "ingressen" saknas fänkålsfrön. Jag blev också förvirrad när jag bara fick det till fyra, men såg att det stod mer i receptet än i uppradningen i ingressen.
Redaktionen ICAse
2020-05-20Tack för din uppmärksamhet Samuel. Vi har nu uppdaterat ingressen så att alla fem kryddor är med. Hälsningar Ulrika
Emma
2020-01-19I texten finns bara 4 kryddor med
Redaktionen ICAse
2020-01-21Hej Emma! Nja... vi räknar även kanel som en krydda ;) Den står sist i steg 1. Lycka till med din kryddblandning. Hälsningar Ulrika