Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Yuzusill med jordnötter

Prova sill på ett nytt sätt: yuzusill! Här har sillen fått smaker inspirerade av Ostasien, där 5-minuterssill smaksätts med salladslök, mynta, yuzu eller lime, och soja, samt toppas med jordnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba morötterna och koka i saltat vatten ca 3–4 minuter tills de är lite mjuka men ändå har en fast kärna. Skölj i kallt vatten. Halvera morötterna på längden om de är stora.
  2. Strimla löken fint. Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Skiva limen tunt.  
  3. Häll av och spara sillagen. Skär sillen i bitar. Varva morötter, lök, sillbitar, limeskivor och hälften av myntabladen i en burk.
  4. Blanda lagen med yuzujuice och soja. Häll lagen över sillen och låt stå kallt minst 1 timme innan servering. Toppa med resten av myntabladen och jordnötter vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjökprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 knippe morötter gärna småmorötter (1 knippe motsvarar ca 150 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl myntablad
  • 2 msk yuzujuice eller färskpressad limejuice
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl osaltade jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1934 kJ / 461 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer