Välkommen på skördefest! Ta del av härliga recept med säsongens mest fantastiska råvaror i fokus. Det blir bland annat svartkålssallad med päron, pizza med pumpakräm och grillade lammracks. Och som avslutning: bakade plommon med getostkräm och mynta.
En matig macka där långbakade tomater och inlagd zucchini läggs på stekt surdegsbröd med smakrik basilikamajonnäs. Perfekt som lunch eller tjusig förrätt.
Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäsHärlig svartkål blir till en god och vacker sallad tillsammans med tunt skivat päron och rostade brödkrutonger. Servera svartkålssalladen som den är, eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.
Svartkålssallad med päronLetar du efter en god och annorlunda men enkel förrätt? Laga lättrimmad torsk med grön paprikasalsa och syrad chili! Servera gärna den lättsaltade torsken tillsammans med en bit bröd.
Lättrimmad torsk med grön paprikasalsaGrillsäsong? Grilla smakrika lammracks och servera med grillade lökar av olika slag och chermoula – en nordafrikansk örtolja och marinad med smak av persilja, koriander och citron. Receptet går även fint att laga i ugn.
Grillade lammracks med lök och chermoulaSpetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, eller rosta den i ugnen. Servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs på brynt smör.
Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäsFlatbread, pizza eller tarte flambée – den goda favoriten har många namn. Här toppar vi den lakto-vegetariska pizzan med pumpakräm och riven pecorino. Servera som förrätt, snack eller varmrätt.
Pizza med pumpakräm och pecorinoPistou är en variant på pesto som inte innehåller ost eller nötter. Här gör vi en spännande variant av persilja och alger! Servera pistoun till bröd, fiskrätter eller som tillbehör till grillat.
Pistou på persilja och algerEn härlig dessert där smakkompisarna plommon och getost möts. Tillsammans med mynta bildar de en oslagbar trio! Perfekt när du letar efter en enkel men lyxig dessert att servera efter middagen.
Bakade plommon med getostkräm och myntaRödbetor
Mangold
Blåbär
Äpple
Plommon
Björnbär
Päron
Gula kantareller
Lingon
Blomkål
Bondbönor
Brytbönor
Vaxbönor
Fänkål
Kålrabbi
Majs
Savoykål
Svartkål
Zucchini
Butternutpumpa
Spetskål
Har du mycket plommon hemma och undrar vad du ska laga med dem? Här hittar du massor av goda tips!
Trots sin långa mathistoria syns svartroten numera mest till i restaurangkök. Månadens skörd bjöd in ICA-kocken Niclas Rapp, för att prata svartrot. Hur lagar man svartrot? Hur smakar den?
Äppelsäsong! Vi fördjupar oss i äppelkunskap och bjuder på goda recept med äpplen.
Tillhör du dem som gärna ger dig ut i skogen med en liten kniv i ena handen och en korg i den andra när det är svampsäsong? Vi har samlat bästa tipsen för allt som har med svampplockning att göra! Allt från det ultimata vädret för svampplockning till hur du bäst rensar svamp och tar tillvara på dina kantareller eller vad du nu haft turen att hitta därute i svampskogen!
Dags för skördetid! Kocken Paul Svensson bjuder på recept med det lilla extra där säsongens rotfrukter får ta plats i allt från pasta till rotfruktschips.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat sesamkyckling, bulgur- och halloumibiffar och gnocchigratäng på menyn.
Steg för steg: Gör säsongens godaste dessert - galette med äpple och mandelkräm!