UNDER 15 MIN | Enkel

Pistou på persilja och alger

Pistou är en variant på pesto som inte innehåller ost eller nötter. Här gör vi en spännande variant av persilja och alger! Servera pistoun till bröd, fiskrätter eller som tillbehör till grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka persiljan i en kastrull med vatten ca 3 minuter. Häll av och spola kallt. Krama ur vattnet och mixa slätt med noriblad och olja i en matberedare. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 dl.

Tips

Pistoun passar bra till bröd men är även god till fiskrätter eller som tillbehör till grillat.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 200 g persilja
  • 6 noriark
  • 2 1/2 dl neutral olja
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 4352 kJ / 1040 kCal