Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs
![Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202568/cf_259/macka_med_tomat__zucchini_och_basilikamajonnas.jpg)
En matig macka där långbakade tomater och inlagd zucchini läggs på stekt surdegsbröd med smakrik basilikamajonnäs. Perfekt som lunch eller tjusig förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
![Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202568/cf_259/macka_med_tomat__zucchini_och_basilikamajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ugnsbakade tomater
4 tomater (à ca 70 g)
1 msk olivolja
1 krm salt
Inlagd zucchini
1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 400 g)
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
Basilikamajonnäs
2 dl grovt hackad basilika
1 litet ägg
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl neutral olja
Till servering
4 skivor ljust surdegsbröd
basilikablad
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2145 KJ / 512 kCal
Fett46 g
Salt1.5 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentar
Höjdare! Den gör vi mera👍
Christina
2022-09-23