Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

En matig macka där långbakade tomater och inlagd zucchini läggs på stekt surdegsbröd med smakrik basilikamajonnäs. Perfekt som lunch eller tjusig förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tomater: Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 150°C och baka ca 1 timme.
  3. Zucchini: Skölj och skiva zucchinin på längden i ca 2 mm tunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Blanda med vinäger, olivolja och salt. Täck med plastfolie och låt stå ca 30 minuter. Häll av vätskan. 
  4. Basilikamajonnäs: Mixa basilika, ägg, senap och vinäger i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget under fortsatt mixning tills den tjocknar. Smaka av med salt.  
  5. Till servering: Grilla eller stek brödet. Toppa med zucchinin, tomaterna, basilikamajonnäsen och gärna färsk basilika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Ugnsbakade tomater
  • 4 tomater (à ca 70 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
Inlagd zucchini
  • 1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 400 g)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
Basilikamajonnäs
  • 2 dl grovt hackad basilika
  • 1 litet ägg
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 dl neutral olja
Till servering
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2145 kJ / 512 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer