Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

4
0
Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

En matig macka där långbakade tomater och inlagd zucchini läggs på stekt surdegsbröd med smakrik basilikamajonnäs. Perfekt som lunch eller tjusig förrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakade tomater

4
tomater (à ca 70 g)
1 msk
olivolja
1 krm
salt

Inlagd zucchini

1
zucchini (1 zucchini motsvarar ca 400 g)
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
olivolja
2 krm
salt

Basilikamajonnäs

2 dl
grovt hackad basilika
1
litet ägg
1/2 tsk
dijonsenap
1/2 msk
äppelcidervinäger
1 1/2 dl
neutral olja

Till servering

4
skivor ljust surdegsbröd
-
basilikablad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2145 KJ / 512 kCal
Fett 46 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 20 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept