Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

6
0
Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

En matig macka där långbakade tomater och inlagd zucchini läggs på stekt surdegsbröd med smakrik basilikamajonnäs. Perfekt som lunch eller tjusig förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakade tomater

4 tomater (à ca 70 g)
1 msk olivolja
1 krm salt

Inlagd zucchini

1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 400 g)
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 krm salt

Basilikamajonnäs

2 dl grovt hackad basilika
1 litet ägg
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl neutral olja

Till servering

4 skivor ljust surdegsbröd
basilikablad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2145 KJ / 512 kCal
Fett 46 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 20 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden