Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat sesamkyckling, bulgur- och halloumibiffar och gnocchigratäng på menyn.
Till alla söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
Söndag: Sesamkyckling med ratatouille och pesto.
Måndag: Bulgur- och halloumifritters med pestokräm.
Tisdag: Stekt bulgur med kyckling och färska bönor.
Onsdag: Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.
Ingredienser
1 ½ kg blandade grönsaker, t ex aubergine, zucchini, paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater à 400 g
2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk salt
Gör så här
1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken. Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar. Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter.
2. Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme.
Ingredienser
ca 1,2 kg kycklinglårfilé
3 msk sesamolja
3 msk japansk soja
3 msk sesamfrön
1 tsk salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
2. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.
Ingredienser
2 krukor basilika
½ dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesan
1 ½ dl olivolja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto.
Ingredienser
5 dl bulgur
Gör så här
1. Koka enligt anvisning på förpackningen.
Redan färdigt
½ sats sesamkyckling
ca 4 dl kokt bulgur
½ sats ratatouille
¹/³ sats pesto
Gör så här
1. Servera kycklingen med bulgur, ratatouille och pesto.
Redan färdigt
2 dl kokt bulgur
¹/³ sats pesto
Tillsätt
4 dl finriven morot
200 g riven halloumi
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1–2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
65 g blandsallad
rapsolja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter.
2. Blanda peston med crème fraichen. Servera fritters med pestokräm och sallad.
Redan färdigt
½ sats sesamkyckling
ca 4 dl kokt bulgur
Tillsätt
250 g färska bönor, t ex haricots verts eller vaxbönor
1 broccoli, 250 g
½–1 röd chilifrukt
2 salladslökar
1 riven vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
½ dl sweet chilisås
3 ägg
1 msk sesamfrön
rapsolja, salt
limeklyftor, koriander och sweet chilisås till servering
Gör så här
1. Ansa bönorna. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Skiva chilin och salladslöken tunt. Strimla kycklingen.
2. Stek broccoli och bönor i 2 msk olja ca 3 minuter på hög värme i en stor stekpanna. Tillsätt kyckling, bulgur, chili, salladslök och vitlök. Krydda med ½ tsk salt. Stek ytterligare ca 3 minuter.
3. Vispa ihop soja, sesamolja, sweet chilisås och ägg. Häll över och rör runt. Ta från värmen.
4. Toppa med sesamfrön och koriander. Servera med limeklyftor och extra sweet chilisås.
Redan färdigt
½ sats ratatouille
¹/³ sats pesto
Tillsätt
250 g champinjoner
2 msk smör
400 g gnocchi
250 g mozzarella
2 msk pumpakärnor
65 g ruccola
salt, svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa och kvarta svampen. Stek i smöret ca 5 minuter tills den får lite färg. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
2. Blanda svamp, ratatouille och gnocchi i en ugnsform. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över. Ringla över peston och strö över pumpakärnor.
3. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Toppa med ruccola.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Preppa för veckans måltider! Månadens meny andas vår och bjuder på örtbakad kyckling, rostad broccoli och chilidoftande sötpotatis som blir till fyra goda rätter för veckan.