Söndagspreppen:

Vardagsmat i skördetider

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat sesamkyckling, bulgur- och halloumibiffar och gnocchigratäng på menyn.
Till alla söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    Söndag: Sesamkyckling med ratatouille och pesto.

    Måndag: Bulgur- och halloumifritters med pestokräm.

    Tisdag: Stekt bulgur med kyckling och färska bönor.

    Onsdag: Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.

Förbered det här

  • Ratatouille

    Ratatouille 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    1 ½ kg blandade grönsaker, t ex aubergine, zucchini, paprika
    1 rödlök
    2 vitlöksklyftor
    ½ dl olivolja
    1 msk tomatpuré
    1 förp krossade tomater à 400 g
    2 dl vatten
    2 msk rödvinsvinäger
    2 tsk salt

    Gör så här
    1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken. Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar. Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter.
    2. Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme.

  • Sesamrostad kyckling

    Sesamkyckling 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    ca 1,2 kg kycklinglårfilé
    3 msk sesamolja
    3 msk japansk soja
    3 msk sesamfrön
    1 tsk salt

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
    2. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.

     

  • Pesto

    Pesto med basilika ca 2 dl

    Ingredienser
    2 krukor basilika
    ½ dl pinjenötter
    1 riven vitlöksklyfta
    1 dl finriven parmesan
    1 ½ dl olivolja
    ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    Gör så här
    1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto.

  • Kokt bulgur

    Kokt bulgur till 3 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    5 dl bulgur

    Gör så här
    1. Koka enligt anvisning på förpackningen.

Laga det här

  • Sesamkyckling med ratatouille och pesto

    Sesamkyckling med ratatouille och pesto

    Redan färdigt
    ​​½ sats sesamkyckling
    ca 4 dl kokt bulgur
    ½ sats ratatouille
    ¹/³ sats pesto

    Gör så här
    1. Servera kycklingen med bulgur, ratatouille och pesto.

  • Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

    Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

    Redan färdigt
    2 dl kokt bulgur
    ¹/³ sats pesto

    Tillsätt
    4 dl finriven morot
    200 g riven halloumi
    2 ägg
    2 msk majsstärkelse
    1–2 krm chiliflakes
    2 krm salt
    2 krm svartpeppar
    1 dl crème fraiche
    65 g blandsallad
    rapsolja

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter.
    2. Blanda peston med crème fraichen. Servera fritters med pestokräm och sallad.

  • Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

    Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

    Redan färdigt
    ½ sats sesamkyckling
    ca 4 dl kokt bulgur

    Tillsätt
    250 g färska bönor, t ex haricots verts eller vaxbönor
    1 broccoli, 250 g
    ½–1 röd chilifrukt
    2 salladslökar
    1 riven vitlöksklyfta
    3 msk japansk soja
    1 msk sesamolja
    ½ dl sweet chilisås
    3 ägg
    1 msk sesamfrön
    rapsolja, salt
    limeklyftor, koriander och sweet chilisås till servering

    Gör så här
    1. Ansa bönorna. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Skiva chilin och salladslöken tunt. Strimla kycklingen.
    2. Stek broccoli och bönor i 2 msk olja ca 3 minuter på hög värme i en stor stekpanna. Tillsätt kyckling, bulgur, chili, salladslök och vitlök. Krydda med ½ tsk salt. Stek ytterligare ca 3 minuter.
    3. Vispa ihop soja, sesamolja, sweet chilisås och ägg. Häll över och rör runt. Ta från värmen.
    4. Toppa med sesamfrön och koriander. Servera med limeklyftor och extra sweet chilisås.

  • Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

    Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

    Redan färdigt
    ½ sats ratatouille
    ¹/³ sats pesto

    Tillsätt
    250 g champinjoner
    2 msk smör
    400 g gnocchi
    250 g mozzarella
    2 msk pumpakärnor
    65 g ruccola
    salt, svartpeppar

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa och kvarta svampen. Stek i smöret ca 5 minuter tills den får lite färg. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    2. Blanda svamp, ratatouille och gnocchi i en ugnsform. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över. Ringla över peston och strö över pumpakärnor.
    3. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Toppa med ruccola.

Artiklar (1553)

Söndagspreppen:

Lax på olika sätt

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.

Söndagspreppen

Veganska recept

En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.

Söndagspreppen:

Färgstark budgetmat

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!

Söndagspreppen:

Vardagshjältar med kyckling och potatis

Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.

Söndagspreppen:

Ca 25 kr per portion

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.

Söndagspreppen:

Vårig prepp med kyckling

Preppa för veckans måltider! Månadens meny andas vår och bjuder på örtbakad kyckling, rostad broccoli och chilidoftande sötpotatis som blir till fyra goda rätter för veckan.