Pizza med pumpakräm och pecorino

3
0
Pizza med pumpakräm och pecorino

Flatbread, pizza eller tarte flambée – den goda favoriten har många namn. Här toppar vi den lakto-vegetariska pizzan med pumpakräm och riven pecorino. Servera som förrätt, snack eller varmrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Pizza med pumpakräm och pecorino

Ingredienser

4 portioner
1 hel pumpa à ca 700 g (gärna butternut)
50 g smör
1 tsk vinäger
1/2 tsk salt
ca 400 g pizzadeg (gärna surdeg)
100 g riven pecorinoost

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Rosta pumpakärnorna med olja och salt. Gott som snacks eller salladstopping.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1810 KJ / 432 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden