Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pizza med pumpakräm och pecorino

Flatbread, pizza eller tarte flambée – den goda favoriten har många namn. Här toppar vi den lakto-vegetariska pizzan med pumpakräm och riven pecorino. Servera som förrätt, snack eller varmrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera pumpan och lägg på en plåt med skalet nedåt. Baka ca 1 timme tills den är mjuk. Låt svalna lite. Gröp ur kärnhuset och gröp sedan även ur fruktköttet.
  3. Höj temperaturen till 250° C.
  4. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt. Mixa smöret med pumpaköttet, vinäger och salt till en puré.  
  5. Sätt in en plåt i ugnen. Kavla eller dra ut degen tunt på ett bakplåtspapper till två avlånga pizzor (för 4 port). Bred ut pumpakrämen på pizzorna. 
  6. Ta försiktigt ut plåten och lägg på bakplåtspappret med pizzorna på den varma plåten. Grädda ca 10 minuter. Strö över pecorino och servera direkt.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Tips

Rosta pumpakärnorna med olja och salt. Gott som snacks eller salladstopping.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel pumpa à ca 700 g (gärna butternut)
  • 50 g smör
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • ca 400 g pizzadeg (gärna surdeg)
  • 100 g riven pecorinoost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1810 kJ / 432 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer