Bakade plommon med getostkräm och mynta

8
2
Bakade plommon med getostkräm och mynta

En härlig dessert där smakkompisarna plommon och getost möts. Tillsammans med mynta bildar de en oslagbar trio! Perfekt när du letar efter en enkel men lyxig dessert att servera efter middagen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Bakade plommon med getostkräm och mynta

Ingredienser

4 portioner
300 g
plommon
3 msk
råsocker
2 msk
olivolja
1 1/2 dl
vispgrädde
50 g
färsk getost
1/2 dl
florsocker
1 dl
mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna-karin

2019-10-12

Det här var så fantastiskt gott!

Lina

2019-09-22

Det var svårt att blanda getosten med grädden, och plommonen blev ganska sura. Lät gott, men vi blev besvikna.

Näringsvärde per portion

Energi 1508 KJ / 360 kCal
Fett 25 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 29 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept