UNDER 45 MIN | Enkel

Bakade plommon med getostkräm och mynta

En härlig dessert där smakkompisarna plommon och getost möts. Tillsammans med mynta bildar de en oslagbar trio! Perfekt när du letar efter en enkel men lyxig dessert att servera efter middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Lägg i en ugnsform med skalet nedåt. Strö över socker och ringla över hälften av olivoljan.
  3. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills plommonen är mjuka.
  4. Vispa grädde, getost och florsocker fluffigt i en bunke. Hacka mynta fint.
  5. Servera de varma plommonen med getostkrämen. Toppa med myntan och ringla över resten av olivoljan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g plommon
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g färsk getost
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 dl mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1508 kJ / 360 kCal