Bakade plommon med getostkräm och mynta

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
2
Bakade plommon med getostkräm och mynta

En härlig dessert där smakkompisarna plommon och getost möts. Tillsammans med mynta bildar de en oslagbar trio! Perfekt när du letar efter en enkel men lyxig dessert att servera efter middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Bakade plommon med getostkräm och mynta

Ingredienser

4 portioner
300 g  plommon
3 msk  råsocker
2 msk  olivolja
1 1/2 dl  vispgrädde
50 g  färsk getost
1/2 dl  florsocker
1 dl  mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Det här var så fantastiskt gott!

Anna-karin

2019-10-12

Det var svårt att blanda getosten med grädden, och plommonen blev ganska sura. Lät gott, men vi blev besvikna.

Lina

2019-09-22

Näringsvärde per portion

Energi1508 KJ / 360 kCal
Fett25 g
Salt0.5 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Cobbler med plommon och mynta
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med getost och rosmarinstekt persika
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga