Dags för skördetid! Kocken Paul Svensson bjuder på recept med det lilla extra där säsongens rotfrukter får ta plats i allt från pasta till rotfruktschips.
Bor: Älgö, Stockholm
Gör: Driver Fotografiska museets restaurang och Paul Taylor Lanthandel
Instagram: @paulsvensson.se
Jag drivs av överraskningsmomentet. Serverar man rapsskott med svedjerovekräm och halmgrillad åkerbönsmjölk, då känns det som att man hoppat in i en raket och varit uppe på månen och vänt. Och det gör det väldigt kittlande. Sen brinner jag för att ta vara på hela grönsaker, från rot till blast, och minimera svinnet som hamnar i soporna eller komposten.
Du blir inte övertygad förrän du har smakat på något som är riktigt gott. Det måste bevisas, annars fortsätter man gärna gå i gamla hjulspår.
Rätterna är skräddarsydda för att inspirera till nya användningsområden för säsongens grödor och sätt att blanda det växtbaserade med smak av det animaliska, så att du kan äta en rotfrukt som du aldrig ätit den förut!