Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs
Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, eller rosta den i ugnen. Servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs på brynt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 portioner
Brynt smör-majonnäs
50 g smör
2 små rumsvarma äggulor
1 msk vatten
1 dl neutral olja
salt
2 spetskål (à ca 400 g)
1 dl rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1999 KJ / 479 kCal
Fett45 g
Salt0.5 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer
Testade receptet förra veckan. Även jag la till Feta ost nu. Mycket gott detta.
Christina
2022-09-23Jättegott med den nötiga majonnäsen och hasselnötterna. Enda svagheten är väl att det inte är en komplett rätt - man behöver själv komma på vad man ska servera det med. Jag serverade med torskrygg och syrad rödlök, som bröt av det lite ”feta”.
Nina
2022-08-15Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!
Amanda
2021-01-21