Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
4
Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, eller rosta den i ugnen. Servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs på brynt smör.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Ingredienser

4 portioner

Brynt smör-majonnäs

50 g smör
2 små rumsvarma äggulor
1 msk vatten
1 dl neutral olja
salt
2 spetskål (à ca 400 g)
1 dl rostade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testade receptet förra veckan. Även jag la till Feta ost nu. Mycket gott detta.

Christina

2022-09-23

Jättegott med den nötiga majonnäsen och hasselnötterna. Enda svagheten är väl att det inte är en komplett rätt - man behöver själv komma på vad man ska servera det med. Jag serverade med torskrygg och syrad rödlök, som bröt av det lite ”feta”.

Nina

2022-08-15

Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!

Amanda

2021-01-21

Näringsvärde per portion

Energi1999 KJ / 479 kCal
Fett45 g
Salt0.5 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Timjancoleslaw
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spetskål i ugn med misogrädde
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Het cole slaw
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad spetskål med citron och ingefära
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helgrillad kyckling med sommarprimörer och wasabimajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nyttigare coleslaw med kvarg
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga