Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Svartkålssallad med päron

Härlig svartkål blir till en god och vacker sallad tillsammans med tunt skivat päron och rostade brödkrutonger. Servera svartkålssalladen som den är, eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa brödet i en matberedare. Stek smulorna i rapsoljan tills de är gyllene och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med 1 krm salt (för 4 port).
  2. Ansa och skölj svartkålen. Skär ev bort stammen om den är grov. Bryt i mindre bitar. Lägg i en skål och tillsätt vinäger, olivolja och 2 krm salt (för 4 port). Massera svartkålen med händerna ordentligt tills bladen mjuknar. 
  3. Skär päronen i tunna skivor och blanda med svartkålen. Toppa med det nystekta brödsmulet.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g ljust surdegsbröd
  • 3 msk rapsolja
  • ca 200 g svartkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 3 päron
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1330 kJ / 318 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer