Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lättrimmad torsk med grön paprikasalsa

Letar du efter en god och annorlunda men enkel förrätt? Laga lättrimmad torsk med grön paprikasalsa och syrad chili! Servera gärna den lättsaltade torsken tillsammans med en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrad chili: Skiva chilin tunt. Blanda med ättika och socker, låt stå minst en timme.
  2. Torsk: Blanda vatten och salt i en bunke och rör om tills saltet löses upp. Tillsätt torsken och låt stå ca 20 minuter.  
  3. Paprikasalsa: Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprika och grön chili. Stek lök, paprika och chili i oljan ca 5 minuter tills allt är mjukt. Mixa slätt med koriander och salt.
  4. Torsk: Lyft upp torsken och torka torr med lite hushållspapper. Skär i ca ½ cm tunna skivor.
  5. Till servering: Servera torsken på ett fat tillsammans med salsan och den syrade chilin. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv lite citronskal och pressa lite citronjuice över.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Syrad chili
  • 2 chilifrukter
  • 3 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk strösocker
Rimmad torskrygg
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 300 g torskrygg utan skinn
Grön paprikasalsa
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1/2 grön chili
  • 1 dl neutral olja
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • skal och saft av 1 citron
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1181 kJ / 282 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer