Grillsäsong? Grilla smakrika lammracks och servera med grillade lökar av olika slag och chermoula – en nordafrikansk örtolja och marinad med smak av persilja, koriander och citron. Receptet går även fint att laga i ugn.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Lars-erik
12/31/2020Nu har vi testat detta recept . Det blev lyckat, möjligen att lök i olika former blir för dominanta vilket är lite synd med tanke på att lammracks är gott och dyrt. Vin till denna rätt behöver inte vara av den högre skolan med tanke på lökens dominans . Men visst var det gott . Vi kompletterade med yoghurtsås och rostad flingpotatis , blev bra.
Johann
7/5/2020Kryddningen av lammet var mycket bra och lökarna blev jättegoda - men chermoulan var en besk katastrof som vi snabbt skyfflade åt sidan och ersatte med annat.
Redaktionen ICAse
7/6/2020Tack Johann för din kommentar. Beskheten kan bero på att lite för mycket av det vita i citronskalet kom med när ni rev citronen. Men roligt att ni gillade lammet och tur att ni hade annat hemma att plocka fram som ersättare. Hälsningar Ulrika