Grillade lammracks med lök och chermoula

2
2
Grillade lammracks med lök och chermoula

Grillsäsong? Grilla smakrika lammracks och servera med grillade lökar av olika slag och chermoula – en nordafrikansk örtolja och marinad med smak av persilja, koriander och citron. Receptet går även fint att laga i ugn.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Grillade lammracks med lök och chermoula

Ingredienser

4 portioner

Chermoula

1
gul lök
1
röd paprika
1
röd chili
2 dl
olivolja
1
kruka persilja
1
kruka koriander
1 msk
finrivet citronskal
1/2 tsk
salt

Lammracks

1 msk
torkad timjan
1 msk
spiskummin
1 msk
fänkålsfrön
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
600 g
lammracks

Grillad lök

3
gula lökar
3
rödlökar
1
purjolök
1
knippe salladslök
-
olja
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Lars-erik

12/31/2020

Nu har vi testat detta recept . Det blev lyckat, möjligen att lök i olika former blir för dominanta vilket är lite synd med tanke på att lammracks är gott och dyrt. Vin till denna rätt behöver inte vara av den högre skolan med tanke på lökens dominans . Men visst var det gott . Vi kompletterade med yoghurtsås och rostad flingpotatis , blev bra.

Johann

7/5/2020

Kryddningen av lammet var mycket bra och lökarna blev jättegoda - men chermoulan var en besk katastrof som vi snabbt skyfflade åt sidan och ersatte med annat.

Redaktionen ICAse

7/6/2020

Tack Johann för din kommentar. Beskheten kan bero på att lite för mycket av det vita i citronskalet kom med när ni rev citronen. Men roligt att ni gillade lammet och tur att ni hade annat hemma att plocka fram som ersättare. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3798 KJ / 907 kCal
Fett 75 g
Salt 4 g
Kolhydrater 24 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept