Grillade lammracks med lök och chermoula
Grillsäsong? Grilla smakrika lammracks och servera med grillade lökar av olika slag och chermoula – en nordafrikansk örtolja och marinad med smak av persilja, koriander och citron. Receptet går även fint att laga i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 portioner
Chermoula
1 gul lök
1 röd paprika
1 röd chili
2 dl olivolja
1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
Lammracks
1 msk torkad timjan
1 msk spiskummin
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
600 g lammracks
Grillad lök
3 gula lökar
3 rödlökar
1 purjolök
1 knippe salladslök
olja
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3798 KJ / 907 kCal
Fett75 g
Salt4 g
Kolhydrater24 g
Protein33 g
Kommentarer
Nu har vi testat detta recept . Det blev lyckat, möjligen att lök i olika former blir för dominanta vilket är lite synd med tanke på att lammracks är gott och dyrt. Vin till denna rätt behöver inte vara av den högre skolan med tanke på lökens dominans . Men visst var det gott . Vi kompletterade med yoghurtsås och rostad flingpotatis , blev bra.
Lars-erik
2020-12-31Kryddningen av lammet var mycket bra och lökarna blev jättegoda - men chermoulan var en besk katastrof som vi snabbt skyfflade åt sidan och ersatte med annat.
Johann
2020-07-05Tack Johann för din kommentar. Beskheten kan bero på att lite för mycket av det vita i citronskalet kom med när ni rev citronen. Men roligt att ni gillade lammet och tur att ni hade annat hemma att plocka fram som ersättare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06