Så gör du falsk burrata
Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde.
Pinsa med krämig burrata, italiensk pastasallad eller en lyxig bruschetta med mozzarella. Släng in en krämig mozzarella eller burrata i leken och du vet att det du lagar blir gott. Här hittar du våra smarrigaste recept med burrata eller mozzarella i huvudrollen.
Mini-pinsa med pesto, burrata och pinjenötter är en så kallad ”bianca” där det istället för tomatsås är pesto i botten. Toppa med krämig burrata, rostade pinjenötter, chiliflakes och oregano när pinsan är färdiggräddad.
Den här pastasalladen är riktigt god och faktiskt väldigt enkel att göra. Oliver, kronärtskocka, burrata, parmaskinka och en smarrig vitlöks- och senapsvinägrett. Mums!
Frasig pinsa med 'ndujasås och tomat är perfekta som förrätt, plockmat eller till buffén! ’Nduja är en bredbar salami som adderar en god hetta tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och krämig mozzarella.
Förbered dig på en smakexplosion med krispig hyvlad gurka, krämig burrata, syltade citronskal och den fräscha örtoljan chimichurri. En oemotståndlig inledning på måltiden eller på buffébordet!
Pasta med mustig tomatsås, krämig mozzarella och pepprig rucola. Tomatsåsen blir fantastiskt god när du smaksätter den med sardeller och vitlök och har små bitar av zucchini och morot i. Enkelt middagsrecept som passar lika bra till vardag som helg.
Burrata med fänkål och apelsin är en enkel och framförallt snygg rätt att servera som start på en måltid. Smaken från krämiga burratan möter den lakritsdoftande fänkålen som du hyvlar i tunna, tunna skivor. Apelsinen och blodgrapefruktens sötsyrliga smaker blir sedan en perfekt matchning till burratan och den saltrostade mandeln.
Antipasti betyder "före maten" och här hittar du recept på italienskt småplock att duka fram innan middagen. Vad sägs om tomatsallad med miniburrata eller små snittar med päron, ricotta och parma? Lägg till oliver, salami, ett gott bröd och marinerad kronärtskockor och du gör dina gäster riktigt glada.
Bruschetta är en klassisk italiensk förrätt som verkligen alltid går hem. Här lyxar vi till det lite extra med ugnsbakade tomater och krämig buffelmozzarella på.
Sallad med burrata och grillad nektarin är en enkel och vacker rätt att servera som förrätt eller tillbehör till en måltid. De grillade söta nektarinerna tillsammans med krämig burrata är en perfekt kombination. Servera med en sötsyrlig dressing, kryddig rucola och saftiga björnbär.
Vad kategoriserar en bra vardagsmiddag? Svaret är snabb, enkel och ljuvligt god. Som denna pastarätten med paccheri, marinerade kronärtskockor, färska tomater och krämig burrata!
En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.
Alla är försvinnande goda, men vad är egentligen skillnaden mellan mozzarella, buffelmozzarella, burrata och nykomlingen stracciatella? Här får du svaret och tips på rätter som ostarna fungerar extra bra till.
Klassisk mozzarella tillverkas av komjölk och är en av grundpelarna i det klassiska italienska köket. Det är en färskost med mild, mjölkig smak och en slät konsistens.
Mozzarella, eller fior di latte som den kallas i Italien, får sin milda smak, konsistens och smältegenskaper genom att ostmassan knådas i hett vatten. Denna speciella teknik kallas pasta filata (spunnen deg). Mozzarella fungerar fint i många rätter; du kan servera den i sallader, på smörgåsar eller i pastarätter. Den passar även utmärkt i ugnsrätter som pinsa, pizza och gratäng.
Buffelmozzarella tillverkas av pastöriserad buffelmjölk och har en gräddig, lätt syrlig smak. Konsistensen är krämigare och mer porös, och ytan är slätare och fastare än mozzarella gjord på komjölk.
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. är ursprungsskyddad och får endast tillverkas av mjölk från vattenbuffel från områden i centrala och södra Italien. Buffelmozzarella passar bra i sallader och pastarätter, eller så kan du njuta av den med en riktigt god olivolja och en bit bröd.
Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Det är en typ av mozzarella som knyts för hand och har ett krämigt, gräddigt inre som görs på en blandning av mozzarella och grädde. Namnet kommer från det italienska ordet burro, som betyder smör.
Burrata passar utmärkt till tomater, ruccola, pesto och balsamico och är gott till aperitivo. Den är också väldigt god i lyxiga sallader eller som topping på pizza och pasta.
Stracciatella är den krämiga fyllningen från burrata, gjord av mozzarella och grädde med mild, rund smak. Perfekt till grillat bröd, tomater, pasta eller som en klick på
pinsa och pizza precis innan servering.
Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde.
Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Appenzeller, brie, halloumi, gorgonzola. Vi listar en drös med goda ostar och recept.
Buffé har besökt Jürss Mejeri i Sörmland, där familjen ystar ost med alla sinnen.
Överraska din älskling med buketternas bukett till alla hjärtans dag!
Här bjuder vi på vardagsrecept med halloumi och reder ut vad grillost är.
Här är grillrecepten som får ditt ostiga hjärta att smälta.
Vem älskar inte ostiga snacks? Här har vi samlat våra bästa snacks med parmesan som passar utmärkt till fördrinken, myskvällen eller som tillbehör till sensommarmiddagen.