Krämigt!

Otroligt goda recept med burrata och mozzarella

Pinsa med krämig burrata, italiensk pastasallad eller en lyxig bruschetta med mozzarella. Släng in en krämig mozzarella eller burrata i leken och du vet att det du lagar blir gott. Här hittar du våra smarrigaste recept med burrata eller mozzarella i huvudrollen.

11 rätter med burrata och mozzarella

  1. Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    1. Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Mini-pinsa med pesto, burrata och pinjenötter är en så kallad ”bianca” där det istället för tomatsås är pesto i botten. Toppa med krämig burrata, rostade pinjenötter, chiliflakes och oregano när pinsan är färdiggräddad.

    Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter
  2. Italiensk pastasallad

    2. Italiensk pastasallad med miniburrata

    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Den här pastasalladen är riktigt god och faktiskt väldigt enkel att göra. Oliver, kronärtskocka, burrata, parmaskinka och en smarrig vitlöks- och senapsvinägrett. Mums!

    Italiensk pastasallad
  3. Pinsa med ndujasås och tomat

    3. Pinsa med ndujasås och tomat

    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Frasig pinsa med 'ndujasås och tomat är perfekta som förrätt, plockmat eller till buffén! ’Nduja är en bredbar salami som adderar en god hetta tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och krämig mozzarella.

    Pinsa med ndujasås och tomat
  4. Hyvlad gurka med burrata, syltad citron och chimichurri

    4. Hyvlad gurka med burrata, syltad citron och chimichurri

    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer

    Förbered dig på en smakexplosion med krispig hyvlad gurka, krämig burrata, syltade citronskal och den fräscha örtoljan chimichurri. En oemotståndlig inledning på måltiden eller på buffébordet! 

    Hyvlad gurka med burrata, syltad citron och chimichurri
  5. Pasta med mozzarella

    5. Pasta med mozzarella

    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Pasta med mustig tomatsås, krämig mozzarella och pepprig rucola. Tomatsåsen blir fantastiskt god när du smaksätter den med sardeller och vitlök och har små bitar av zucchini och morot i. Enkelt middagsrecept som passar lika bra till vardag som helg.

    Pasta med mozzarella
  6. Burrata med citrus- och fänkålssallad

    6. Burrata med citrus- och fänkålssallad

    Betyg 4.8 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer

    Burrata med fänkål och apelsin är en enkel och framförallt snygg rätt att servera som start på en måltid. Smaken från krämiga burratan möter den lakritsdoftande fänkålen som du hyvlar i tunna, tunna skivor. Apelsinen och blodgrapefruktens sötsyrliga smaker blir sedan en perfekt matchning till burratan och den saltrostade mandeln.

    Burrata med citrus- och fänkålssallad
  7. Antipasti

    7. Antipasti med burrata- och tomatsallad samt små snittar med päron, ricotta och parma

    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Antipasti betyder "före maten" och här hittar du recept på italienskt småplock att duka fram innan middagen. Vad sägs om tomatsallad med miniburrata eller små snittar med päron, ricotta och parma? Lägg till oliver, salami, ett gott bröd och marinerad kronärtskockor och du gör dina gäster riktigt glada.

    Antipasti
  8. Bruschetta med mozzarella

    8. Bruschetta med buffelmozzarella

    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Bruschetta är en klassisk italiensk förrätt som verkligen alltid går hem. Här lyxar vi till det lite extra med ugnsbakade tomater och krämig buffelmozzarella på.

    Bruschetta med mozzarella
  9. Sallad med burrata och grillad nektarin

    9. Sallad med burrata och grillad nektarin

    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Sallad med burrata och grillad nektarin är en enkel och vacker rätt att servera som förrätt eller tillbehör till en måltid. De grillade söta nektarinerna tillsammans med krämig burrata är en perfekt kombination. Servera med en sötsyrlig dressing, kryddig rucola och saftiga björnbär.

    Sallad med burrata och grillad nektarin
  10. Pasta paccheri med tomat, kronärtskocka och burrata

    10. Pasta paccheri med tomat, kronärtskocka och burrata

    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer

    Vad kategoriserar en bra vardagsmiddag? Svaret är snabb, enkel och ljuvligt god. Som denna pastarätten med paccheri, marinerade kronärtskockor, färska tomater och krämig burrata!

    Pasta paccheri med tomat, kronärtskocka och burrata
  11. Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

    11. Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer

    En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.

    Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

Vad är skillnaden mellan mozzarella, buffelmozzarella och burrata?

Alla är försvinnande goda, men vad är egentligen skillnaden mellan mozzarella, buffelmozzarella, burrata och nykomlingen stracciatella? Här får du svaret och tips på rätter som ostarna fungerar extra bra till.

Mozzarella

Klassisk mozzarella tillverkas av komjölk och är en av grundpelarna i det klassiska italienska köket. Det är en färskost med mild, mjölkig smak och en slät konsistens. 

Mozzarella, eller fior di latte som den kallas i Italien, får sin milda smak, konsistens och smältegenskaper genom att ostmassan knådas i hett vatten. Denna speciella teknik kallas pasta filata (spunnen deg). Mozzarella fungerar fint i många rätter; du kan servera den i sallader, på smörgåsar eller i pastarätter. Den passar även utmärkt i ugnsrätter som pinsa, pizza och gratäng.

Buffelmozzarella

Buffelmozzarella tillverkas av pastöriserad buffelmjölk och har en gräddig, lätt syrlig smak. Konsistensen är krämigare och mer porös, och ytan är slätare och fastare än mozzarella gjord på komjölk.

Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. är ursprungsskyddad och får endast tillverkas av mjölk från vattenbuffel från områden i centrala och södra Italien. Buffelmozzarella passar bra i sallader och pastarätter, eller så kan du njuta av den med en riktigt god olivolja och en bit bröd.

Burrata

Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Det är en typ av mozzarella som knyts för hand och har ett krämigt, gräddigt inre som görs på en blandning av mozzarella och grädde. Namnet kommer från det italienska ordet burro, som betyder smör.

Burrata passar utmärkt till tomater, ruccola, pesto och balsamico och är gott till aperitivo. Den är också väldigt god i lyxiga sallader eller som topping på pizza och pasta.

Stracciatella

Stracciatella är den krämiga fyllningen från burrata, gjord av mozzarella och grädde med mild, rund smak. Perfekt till grillat bröd, tomater, pasta eller som en klick på 
pinsa och pizza precis innan servering.

Artiklar Visar 1300 stycken

Så gör du falsk burrata

Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde. 

Guide till färskost

Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!

Myter om halloumi

Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.

Jürss Mejeri

Buffé har besökt Jürss Mejeri i Sörmland, där familjen ystar ost med alla sinnen.

Recept med halloumi

Här bjuder vi på vardagsrecept med halloumi och reder ut vad grillost är.

Goda snacks med parmesan

Vem älskar inte ostiga snacks? Här har vi samlat våra bästa snacks med parmesan som passar utmärkt till fördrinken, myskvällen eller som tillbehör till sensommarmiddagen.