Godaste recepten med burrata och mozzarella
Och så får du reda på skillnaden mellan mozzarella, buffelmozzarella och burrata.
Burrata har varit omåttligt populärt på sistone, men den gräddiga osten kan vara både dyr och lite svårt att få tag på. Men med en vanlig mozzarella, lite grädde, salt och peppar kan du smidigt slänga ihop en krämig falsk burrata. Enkelt och supergott!
Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde.
Lägg 125 g mozzarella i en lite djupare tallrik och häll på cirka 1 dl grädde till att börja med. Öka grädde om du vill ha lite rinnigare konsistens.
Dags att ta fram mixerstaven! Mixa sen ihop grädden och mozzarellan tills det blir en härlig ostkräm. Fyll på med mer grädde om du vill tills burratan har den konsistens du gillar.
Ringla sedan över olivolja. Toppa slutligen med nymald svartpeppar, flingsalt och färsk basilika. Servera till söta tomater och ett gott bröd att doppa i den falska burratan. Mums!
Och så får du reda på skillnaden mellan mozzarella, buffelmozzarella och burrata.
Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Vi visar steg för steg hur du gör bakad brie.
Har du sett den svenska grillosten i hyllorna när du är och handlar? Då kanske du har undrat varför vi skapade en ost som smakar och ser ut nästan precis som den cypriotiska halloumin? Här får du svaret på hur den svenska grillosten kom till.
Vad är det som gnisslar, är ostigt och som passar perfekt på grillen? Grillost såklart. Här tipsar vi om oförskämt goda recept med grillost.
Möt paret Johanna och Pär Hellström som driver det lilla mejeriet utanför Skellefteå i Västerbotten