Pasta med mozzarella

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Pasta med mozzarella

Pasta med mustig tomatsås, krämig mozzarella och pepprig rucola. Tomatsåsen blir fantastiskt god när du smaksätter den med sardeller och vitlök och har små bitar av zucchini och morot i. Enkelt middagsrecept som passar lika bra till vardag som helg.

Pasta med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   morot
1   zucchini (à ca 300 g)
5 - 6   sardeller
3 msk  olivolja
1   hela tomater (à ca 400 g)
2 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  strösocker
salt
svartpeppar
4   portioner pasta (gärna rigatini quadri)
2   buffelmozzarella (à 100 g)
65 g  rucola

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

En helt okej maträtt, lätt att tillaga och smaken fanns där. Känns bara som något saknades, men annars bra!

Tove

2024-05-31

Näringsvärde per portion

Energi2189 KJ / 523 kCal
Fett20 g
Salt1.7 g
Kolhydrater62 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bruschetta med mozzarella
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza Margherita
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Antipasti
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk pastasallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza bianca med sardeller och citron
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga