Pasta med mozzarella

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Pasta med mozzarella

Pasta med mustig tomatsås, krämig mozzarella och pepprig rucola. Tomatsåsen blir fantastiskt god när du smaksätter den med sardeller och vitlök och har små bitar av zucchini och morot i. Enkelt middagsrecept som passar lika bra till vardag som helg.

Pasta med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 zucchini (à ca 300 g)
5 - 6 sardeller
3 msk olivolja
1 förp hela tomater (à ca 400 g)
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
4 portioner pasta (gärna rigatini quadri)
2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

En helt okej maträtt, lätt att tillaga och smaken fanns där. Känns bara som något saknades, men annars bra!

Tove

2024-05-31

Näringsvärde per portion

Energi2189 KJ / 523 kCal
Fett20 g
Salt1.7 g
Kolhydrater62 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza bianca med sardeller och citron
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med mozzarella
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta puttanesca
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga