Italiensk pastasallad
Sväng enkelt ihop en lyxig italiensk pastasallad med oliver, kronärtskocka, burrata och parmaskinka. Den här pastasalladen är lika god runt middagsbordet som på picknicken!
Ingredienser
4 portioner
Pastasallad
4 portioner pasta , gärna strozzapreti
1 dl svarta oliver med kärnor
1 förp marinerad kronärtskocka i bitar (à 290 g)
250 g miniplommontomater
1 kruka basilika
1 dl grovt riven parmesan
Vinägrett
2 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
salt
svartpeppar
Till servering
120 g parmaskinka
1 förp mini burrata (à 480 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2844 KJ / 683 kCal
Fett38 g
Salt2.6 g
Kolhydrater55 g
Protein27 g
Kommentar
Mycket smakrikt och praktisk om man har lite rester
Anne-charlotte
2024-06-27