Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på fem recept som får det att vattnas i munnen.
Tips! Här hittar du italiensk comfort food – goda recept på risotto
Har du provat pinsa? Den italienska delikatessen är en blandning mellan pizza och fluffig focaccia. Med färdig pinsabotten blir middagen klar på nolltid. Här har vi toppat pinsan med lufttorkad skinka, mozzarella och pesto, men endast fantasin sätter gränser.
Pinsa med lufttorkad skinka och pestoPerfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.
Pinsa med lax, sparris och citronHär toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.
En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.
Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrataDetta är en bit av himlen på ett fat! Varsågoda! Limesockrade jordgubbar och krämig mascarpone på nygräddad pinsa. Mums!
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.