Italienska smaker

Recept på pinsa

Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på fem recept som får det att vattnas i munnen.
Tips! Här hittar du italiensk comfort food – goda recept på risotto

Pinsa till huvudrätt OCH dessert

Olika varianter på pinsa

  1. Pinsa med lufttorkad skinka och pesto

    1. Pinsa med lufttorkad skinka och pesto

    Betyg 5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Har du provat pinsa? Den italienska delikatessen är en blandning mellan pizza och fluffig focaccia. Med färdig pinsabotten blir middagen klar på nolltid. Här har vi toppat pinsan med lufttorkad skinka, mozzarella och pesto, men endast fantasin sätter gränser.

    Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
  2. Pinsa med lax, sparris och citron

    2. Pinsa med lax, sparris och citron

    Betyg 3.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.

    Pinsa med lax, sparris och citron
  3. Pinsa med burrata, pistage och citron

    3. Pinsa med burrata, pistage och citron

    Betyg 4.7 av 5.
    38 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico. 

    Pinsa med burrata, pistage och citron
  4. Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

    4. Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.

    Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata
  5. Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar

    5. Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar

    Betyg 4.8 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Detta är en bit av himlen på ett fat! Varsågoda! Limesockrade jordgubbar och krämig mascarpone på nygräddad pinsa. Mums!

    Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar

Artiklar (4)

Gott nytt år!

Tre nyårsmenyer

Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.