Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på pinsarecept som får det att vattnas i munnen.
Pinsa är ett bröd som kan beskrivas som en blandning av pizza och focaccia. Den är fluffig och seg inuti och krispig utanpå – och är väldigt god att servera med både salta och söta toppings. Den långa jästiden och blandningen av mjölsorter ger pinsan en god och rustik smak.
De största skillnaderna mellan pinsa och pizza är texturen och formen på brödet. Pinsan är tjock och ovalformad medan en pizzabotten ofta är tunnare och rund. I vissa fall innehåller också pinsan en blandning av olika mjölsorter, som durumvetemjöl, vetemjöl och kikärtsmjöl.
Namnet pinsa sägs komma från "pinsere" som är latin och betyder att platta ut eller trycka till.
JA! De flesta av våra ICA-butiker har pinsa i sitt sortiment. Du hittar det färdiga pinsabrödet i kyldisken. Varmt välkommen!
Ja, det finns glutenfria varianter av pinsabrödet.
Har du provat pinsa? Den italienska delikatessen är en blandning mellan pizza och fluffig focaccia. Med färdig pinsabotten blir middagen klar på nolltid. Här har vi toppat pinsan med lufttorkad skinka, mozzarella och pesto, men endast fantasin sätter gränser.
Pinsa med lufttorkad skinka och pestoHär toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.
Laga en vardagsvänlig pinsa som är både snabb och god! Toppa färdiga pinsabottnar med färdig tomatsås, köttbullar, ost och jalapeño. Servera med en fänkålssallad med päron och vips så är middagen klar!
Pinsa med köttbullar och jalapeñoTesta gärna att bre ett lager crème fraiche eller ricotta på din pinsa. Det blir otroligt gott! Här tipsar vi om några olika varianter på vit pinsa, vilken blir din favorit?
En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka.
Sväng ihop en pinsa med crème fraiche, grönkål, valnötter och riven ost. Ett enkelt och väldigt gott recept på vit pinsa.
En vårig variant av pinsa som görs med lax, sparris och citron. Och inte att glömma, en god lagrad ost som gör din pinsa till det där lilla extra.
Att toppa ditt pinsabröd med söta toppings är verkligen en god idé! Att servera pinsa som dessert är enkelt, smarrigt och inte minst populärt bland gästerna.
Piña Colada säger du, Pinsa colada säger vi. Slå ihop två saker man gillar så får du något supergott. Du behöver pinsa, kokosgrädde, ananas, smör och socker och lite annat för att göra den här otroliga efterrätten. Toppa med mynta och njut!
Pinsa coladaDen här pinsan med mascarpone, lime- och sockermarinerade jordgubbar och mynta är verkligen en sommardröm!
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.