Hemgjort är oftast godast och denna lena, krämiga vaniljssås är inget undantag. Gör den som kockarna med hälften mjölk hälften grädde. Och så ska det vara äkta vaniljstång så klart. Servera vaniljsåsen till favoritpajen eller till smörstekta äpplen med kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sjud betyder väl koka även om det är på en låg temperatur…?
Joachim
2023-09-15Hej Joachim! Ja, det stämmer. Sjuda är en "variant" på kokning där man försiktigt kokar vätskan på låg värme, vätskan ska bara bubbla lite grann. Om du kokar vaniljsåsen kraftigt så kommer äggen koagulera (tjockna) för snabbt och det blir äggröra istället för vaniljsås. 😉 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-19Enkelt och smidigt recept och gott!!
Ewa britt
2023-08-15Det blev flytande vaniljsocker! 1/2 dl socker och i med en äggvita för att få konsistens. Sila för tusan inte bort vaniljkornen (som det står). Annars bra :)
Vidar
2023-06-07