Hemgjord vaniljsås

67
6
Hemgjord vaniljsås

Hemgjort är oftast godast och denna lena, krämiga vaniljssås är inget undantag. Gör den som kockarna med hälften mjölk hälften grädde. Och så ska det vara äkta vaniljstång så klart. Servera vaniljsåsen till favoritpajen eller till smörstekta äpplen med kanel.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Hemgjord vaniljsås

Ingredienser

4 portioner
3
äggulor
1 dl
strösocker
1
vaniljstång
1 1/2 dl
mjölk
1 1/2 dl
vispgrädde

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

För en mindre söt vaniljsås, ta 1/2 dl socker (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Hanna

2020-07-17

Som tidigre skrivit kan sockermängden minskas en del. Även vaniljen blir väldigt stark, kanske skippa lägga i själva stången?

Redaktionen ICAse

2020-08-11

Hej Hanna! Ursäkta sent svar! Vi rekommenderar att ha i vaniljstången då den ger en god smak till såsen. Dock kan du absolut ta lite mindre, t ex bara 1/2 vaniljstång. Hälsningar Elina

Oline

2018-02-23

Missade diskussionen här nere, såsen blev verkligen alldeles för söt!

Redaktionen

2016-11-01

Hej Maria! Nu har vi lagat om detta recept. En gång med 1 dl socker som det står i receptet och en gång med hälften så mycket. Enda skillnaden är att en blir lite sötare än den andra – så vill man ha en mindre söt vaniljsås går det bra att minska sockermängden till hälften. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 4878 KJ / 1165 kCal
Fett 79 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 97 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept