Hemgjord vaniljsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hemgjord vaniljsås

Hemgjort är oftast godast och denna lena, krämiga vaniljssås är inget undantag. Gör den som kockarna med hälften mjölk hälften grädde. Och så ska det vara äkta vaniljstång så klart. Servera vaniljsåsen till favoritpajen eller till smörstekta äpplen med kanel.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulor och socker.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölk och vispgrädde. Låt koka upp.
  4. Häll gräddmjölken över äggvispet under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud på låg värme tills såsen tjocknar, ca 5 minuter (får inte koka).
  5. Sila såsen genom en finmaskig sil. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4878 kJ / 1165 kCal