Hemgjord vaniljsås
Hemgjord vaniljsås är oftast godast och denna lena, krämiga vaniljssås är inget undantag. Gör gammaldags vaniljsås som kockarna med hälften mjölk och hälften grädde. Och så ska det vara äkta vaniljstång så klart. Servera vaniljsåsen till smulpaj, efterrätt eller till en saftig mjuk kaka.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
3 äggulor
1/2 - 1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4878 KJ / 1165 kCal
Fett79 g
Salt0.33 g
Kolhydrater97 g
Protein18 g
Kommentarer
Som så många påpekar är det alldeles för mycket socker. Vi fick slänga vår sats för 6 personer då ingen kunde äta den. Gjorde ny med 1/3 dl socker vilket räckte. ICA, posta ett nytt recept med 1/3-1/2 dl socker!!
Lena
2024-12-09Kan ni göra ett recept på flytande sötningsmedel istället för socker eller sötströ? Vill gärna ha en vaniljsås som är sockerfri.
Linnéa
2024-11-16Perfekt konsistens efter att den svalnat, men lite för söt för min smak.
Viktoria
2024-10-06