Fruktpaj med flätat lock
Njut säsongens frukter eller bär i en klassisk paj med flätmönstrat lock. Här fyller vi pajen med smörstekta äpplen och päron. Bjud den ljummen med en kula smältande vaniljglass. Verkligen en sann ”all American pie”, som dina gäster kommer att älska!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
10 bitar
Pajdeg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
3 msk strösocker
1/2 tsk malen kanel
1 krm salt
275 g kallt smör
1 - 5 msk kallt vatten
Fyllning
700 g röda äpplen (t ex aroma eller ingrid marie)
700 g fasta päron (gärna anjou)
2 msk smör
1 tsk malen kanel
3 msk rörsocker
1 krm vaniljpulver
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk strösocker
2 tsk vetemjöl
Pensling
1 ägg
1 msk mjölk (3 %)
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1860 KJ / 445 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
äcklig - degen ligger i gränslandet inget/salt. Helt meningslöst att lägga energi på! Faktiskt ganska irriterad att det ligger ute här överhuvudtaget!
Cecilia
2024-09-12Hej! Behöver pajbotten inte förgräddas?
Anneli
2020-09-30Hej Anneli! Pajdegen behöver inte förgräddas i detta recept. Lycka till med din paj. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-13Jag har gjort den och den blev helt perfekt. Supergod paj!
Jessica
2017-05-21