Hallonpaj med brynt smör

74
11
Hallonpaj med brynt smör

Lite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Hallonpaj med brynt smör

Ingredienser

10 portioner

Hallonpaj

150 g
smör
1 1/2 dl
havregryn
1 1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 dl
ljus sirap
1/2 tsk
bakpulver
2 msk
mjölk
1 krm
salt
500 g
hallon
1 msk
majsstärkelse

Vit chokladvisp

2 dl
vispgrädde
100 g
hackad vit choklad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör, mjölk och choklad. Byt grädde mot vispbar mjlkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Erika

1/9/2021

Är detta recept anpassat för frysta hallon (de vätskar ju av sig mer än färska)? Om inte, ungefär hur mycket mer majsstärkelse ska jag använd?

Dorion

12/20/2020

Så enkel och god! Blir härligt seg och "knäckig" ovanpå.

Carin

12/9/2020

Varför kan jag inte printa det från mobilen?

Näringsvärde per portion

Energi 1632 KJ / 390 kCal
Fett 25 g
Salt 0.48 g
Kolhydrater 37 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept