Hallonpaj med brynt smör

123
17
Hallonpaj med brynt smör

Lite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Hallonpaj med brynt smör

Ingredienser

10 portioner

Hallonpaj

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm salt
500 g hallon
1 msk majsstärkelse

Vit chokladvisp

2 dl vispgrädde
100 g hackad vit choklad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör, mjölk och choklad. Byt grädde mot vispbar mjlkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Maria

2022-01-16

Så fantastiskt god paj,syrlig och knäckig. Absolut en favorit!

Anna

2021-07-29

Supergott! Jag lät grädden med vit choklad stå i frysen ca 15 minuter (efter att den stått 30 min i kylskåp). Den fick ett bra fluff! Dock rekommenderar jag att använda mer grädde alt. mindre choklad för det blev en aning sött alltsammans.

Marianna

2021-07-28

Jättegott! Det bästa receptet på smeten! Ska använda den på alla pajer nu.

Näringsvärde per portion

Energi 1632 KJ / 390 kCal
Fett 25 g
Salt 0.48 g
Kolhydrater 37 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Jordgubbstårta
Chokladmoussetårta
Påsktårta med hallon
Krämbulle
Operabakelse