Hallonpaj med brynt smör
Lite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
10 portioner
Hallonpaj
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm salt
500 g färska eller frysta hallon
1 msk majsstärkelse
Vit chokladvisp
2 dl vispgrädde
100 g hackad vit choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1632 KJ / 390 kCal
Fett25 g
Salt0.48 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej. Kan man göra knäcktäcket på morgonen och sedan förvara den i kylen för att sedan göra pajen och grädda den på kvällen?
Camilla
2024-10-04Hej Camilla! Det borde gå, ta ut smeten en bra stund i förväg bara så att den går att klicka ut, eller värm lite i mikron, annars är det nog svårt att breda ut den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Alltså så 😋 god . Jag blandade både färska och frysta hallon . Rekommenderar att göra lite större sars av knäck degen .
Maria
2024-09-23Går den att frysa tror du? Godast ljummen?
Håkan
2024-03-25Hej Håkan! Pajen går att frysa men blir då lite blöt. Det godaste är då att värma den i ugnen sen och äta den ljummen. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25