Kål är härlig mat att njuta av året om! Prisvärt, nyttigt, lätt att krydda, variera – och trendigt värre! Vad sägs om blomkålspizza med grönkål, masserad broccolisallad eller svartkålspanna? Botanisera bland dessa och ytterligare fem gudagoda kålrecept.
Tips! Här hittar du alla våra recept med kål.
Grönkålspasta är enkelt att laga och gott att äta. Den här pastan görs med bland annat bananschalottenlök, vitlök, grönkål, smör, vin och grädde, och pricken över i:et parmesan som vänds ner på slutet. Slurp!
Laxa till det mitt i veckan med en smakrik allt i ett-rätt baserad på laxfilé, spetskål och purjolök. Det som sedan gör rätten så magisk är smaksättningen med japansk soja, sesamfrö och lime samt en het chilimajonnäs med ännu mer lime. Superfräscht!
Gör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!
Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Rå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!
Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.
Vietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.
Råris ger fint tuggmotstånd i en matig sallad. Rårissalladen förstärks med röda linser, råhyvlad morot, avokado och flower sprouts. Sproutsen är en mild och vacker korsning mellan brysselkål och grönkål som smakar fint till varmrökt lax och gremolata.
Preppa för veckans måltider! I månadens meny får kålen ta plats och det bjuds på bland annat pasta med grönkålspesto, rostbiff med kålsallad och gräddstuvad pyttipanna.
Vi guidar dig genom krispiga, späda, gröna småblad som mâche, ruccola och mangold.
Den älskade hasselnötkrämen ska självklart firas med en egen dag och nötigt krämiga recept
Billig, enkel att laga och älskad av hela familjen? Bakad potatis med goda toppings!
Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.
Här kommer recept på sju nya sorters småkakor att baka! Spröda, sega och supergoda!
Vill du laga indisk mat? Här bjuder vi på våra bästa recept från det kryddiga indiska köket.