Med rostbiff och kål
Preppa för veckans måltider! I månadens meny får kålen ta plats och det bjuds på bland annat pasta med grönkålspesto, rostbiff med kålsallad och gräddstuvad pyttipanna.
Kål är härlig mat att njuta av året om! Prisvärt, nyttigt, lätt att krydda, variera – och trendigt värre! Vad sägs om blomkålspizza med grönkål, masserad broccolisallad eller svartkålspanna? Botanisera bland dessa och ytterligare fem gudagoda kålrecept.
Tips! Här hittar du alla våra recept med kål.
Laxa till det mitt i veckan med en smakrik allt i ett-rätt baserad på laxfilé, spetskål och purjolök. Det som sedan gör rätten så magisk är smaksättningen med japansk soja, sesamfrö och lime samt en het chilimajonnäs med ännu mer lime. Superfräscht!
Sojalax med bakad spetskålGör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!
Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade äggBlomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikonSavojkål är mild och fin i smaken, och är ofta den sort som används till kåldolmar. Inte så konstigt att den också gör sig utmärkt i denna kålpudding i vegotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.
Savojkålspudding med sojafärs och spenatRå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!
Masserad broccoli med ädelostyoghurtLyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.
Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt äggVietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.
Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsåsRåris ger fint tuggmotstånd i en matig sallad. Rårissalladen förstärks med röda linser, råhyvlad morot, avokado och flower sprouts. Sproutsen är en mild och vacker korsning mellan brysselkål och grönkål som smakar fint till varmrökt lax och gremolata.
Rårissallad med linser och gremolataPreppa för veckans måltider! I månadens meny får kålen ta plats och det bjuds på bland annat pasta med grönkålspesto, rostbiff med kålsallad och gräddstuvad pyttipanna.
Vi guidar dig genom krispiga, späda, gröna småblad som mâche, ruccola och mangold.
Den älskade hasselnötkrämen ska självklart firas med en egen dag och nötigt krämiga recept
Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.
Billig, enkel att laga och älskad av hela familjen? Bakad potatis med goda toppings!
Visa din kärlek med en hemlagad trerättersmeny till Alla hjärtans dag middag!