Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kålsoppa

Ibland måste man koka soppa på en spik - eller kål. I 40-talets Sverige hade man inte alltid så många råvaror att välja på, men vitkål, potatis och morötter hade de flesta tillgång till. Trots sin enkelhet är detta en god och hälsosam soppa som dessutom är en hit för hushållskassan. Servera gärna soppan med potatisbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär kålen i ca 2 cm stora bitar. Skala och tärna morötter, potatis och lök.
  2. Bryn kål och lök i smöret i en gryta så att det får färg. Ringla över sirapen och bryn med den i någon minut. Tillsätt morot och potatistärningar, kryddor och buljong.
  3. Koka sakta ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med bröd, gärna Potatisbröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g vitkål
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk sirap
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer