Kålpudding (grundrecept)
Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g
Kommentarer
Jättegott!
Gunilla
2024-12-02Jag saknar kryddpeppar i det här receptet och någon form av utdragning av färsen exempelvis kokt ris (traditionellt) eller mosad kokt potatis eller kokt mathavre. Annars bra!
Therése
2024-11-24Byt ut svartpeppar till kryddpeppar då bör de nog bli bättre .Med svartpeppar smakade inte bra 👎👎👎
Carina
2024-11-17