Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vitkål: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
  3. Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
  4. Färs: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
  5. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form (ca 30 x 25 cm). Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  6. Till servering: Servera med rårörda lingon och ev en sallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen. Kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
Vitkål
  • 1 kg vitkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Färs
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2342 kJ / 560 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB