Kålpudding (grundrecept)

853
105
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser

4 portioner

Vitkål

1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Färs

1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk sirap
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

rårörda lingon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen. Kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

853

Kommentarer

Lars

2023-01-30

Väldigt gott! Fin balans mellan salt och sötma.

Maj-len

2023-01-24

Så enkelt av ingredienser man har hemma. Inga konstigheter 😋

Britt-mari

2023-01-08

Har lagat denna rätt flera gånger och tycker den är så god....... kommer att fortsätta anrätta och äta med god aptit

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 560 kCal
Fett 34 g
Salt 5.04 g
Kolhydrater 29.8 g
Protein 30.6 g
Läs mer om näringsvärden