Kålpudding (grundrecept)

Betyg 4.5 av 5.
1159 personer har röstat
181
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser

4 portioner

Vitkål

1 kg  vitkål
2 msk  olja
2 msk  ljus sirap
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Färs

1   gul lök
500 g  blandfärs
1   ägg
2 msk  japansk soja
1 dl  vispgrädde
1 msk  konc kalvfond
1 msk  ljus sirap
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Till servering

rårörda lingon

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Gör så här

Tips

Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
1159 personer har röstat

Kommentarer

Det är kul

Inger

2024-09-04

Uteslöt kalvfond och lade till köttfärskrydda. Mycket gott! Bästa receptet hittills, när mammas recept är borttappat sedan länge.

Helena

2024-08-31

Det blir ännu godare med mald kryddpeppar! Bästa kålpuddingen! Elizabeth

Elizabeth

2024-08-21

Näringsvärde per portion

Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Kålpudding med potatis och rårörda lingon
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding från pannan
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kål- och köttfärsgryta
Betyg 4.1 av 5.
94 personer har röstat
Under 30 min att tillaga