Kålpudding (grundrecept)

212
32
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser

4 portioner

Vitkål

1 kg
vitkål
2 msk
olja
2 msk
sirap
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Färs

1
gul lök
500 g
blandfärs
1
ägg
2 msk
japansk soja
1 dl
vispgrädde
1 msk
konc kalvfond
1 msk
sirap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Till servering

rårörda lingon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen. Kontrollera innehållet i fonden.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

212

Kommentarer

Madeleine

1/17/2021

Himla enkelt att göra. Ur gott att äta

Åsa

1/16/2021

En riktig favoritmiddag hemma hos oss. Det bästa är att barnen har lärt sig att gilla kål.

Birgitta

1/7/2021

Den absolut godaste kålpudding jag ätit i mitt 60 åriga liv, mums

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 560 kCal
Fett 34 g
Salt 5.04 g
Kolhydrater 29.8 g
Protein 30.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept