Kålpudding (grundrecept)
.jpg)
Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
rårörda lingon
Gör så här
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g
Kommentarer
Superbra recept!! Ser att några skriver om sås till kålpudding - har aldrig varit med om sås som tillbehör! Kålpuddingen står sig som rätt som den är & precis som i receptet angående tillbehör - rårörda lingon! Jag brukar servera vanlig lingonsylt till. Behövs varken ris eller potatis till. Enkel och nyttig maträtt!
Helene
2025-07-02Såå gott!!😋
Marie
2025-06-21👍🏼👍🏼👍🏼
Tomas
2025-05-30