Kålpudding (grundrecept)

337
38
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser

4 portioner

Vitkål

1 kg
vitkål
2 msk
olja
2 msk
sirap
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Färs

1
gul lök
500 g
blandfärs
1
ägg
2 msk
japansk soja
1 dl
vispgrädde
1 msk
konc kalvfond
1 msk
sirap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Till servering

rårörda lingon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen. Kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

337

Kommentarer

Rebecca

2021-04-07

Älskar detta grundrecept ❤ kör på det varje gång, alltid ett bra o gott resultat.

Ida

2021-03-02

Supergott! Föredrar dock att blanda rund kålen och färsen till en enda massa istället för att lägga lager.

Leif

2021-02-28

Byt ut Svartpeppar mot Vitpeppar, skader förre magar!

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 560 kCal
Fett 34 g
Salt 5.04 g
Kolhydrater 29.8 g
Protein 30.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept