Kålpudding (grundrecept)
.jpg)
Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
rårörda lingon
Gör så här
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g
Kommentarer
Sätter i lite risgrynsgröt för saftighet och skippar sirapen, väldigt bra recept 😋
Lena
2025-02-07Toppen! Använde sojafärs som jag hade i frysen! 😉
Christina
2025-02-03Jättebra och gott
Gull-marie
2025-01-28