Kålpudding (grundrecept)

Betyg 4.5 av 5.
1212 personer har röstat
202
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser

4 portioner

Vitkål

1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Färs

1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
1212 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott!

Gunilla

2024-12-02

Jag saknar kryddpeppar i det här receptet och någon form av utdragning av färsen exempelvis kokt ris (traditionellt) eller mosad kokt potatis eller kokt mathavre. Annars bra!

Therése

2024-11-24

Byt ut svartpeppar till kryddpeppar då bör de nog bli bättre .Med svartpeppar smakade inte bra 👎👎👎

Carina

2024-11-17

Näringsvärde per portion

Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
114 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk kålpudding
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålpudding från pannan
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kål- och köttfärsgryta
Betyg 4.2 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga