Kålpudding (grundrecept)
![Kålpudding (grundrecept)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248615/cf_259/kalpudding_(grundrecept).jpg)
Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
![Kålpudding (grundrecept)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248615/cf_259/kalpudding_(grundrecept).jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
rårörda lingon
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.
Gör så här
Tips
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g
Kommentarer
Gott och okomplicerat, men ta en mindre form än vad som anges i receptet.
Sara
2024-07-21Kålpudding blir slutet på alla vitkålshuvuden vi köper. Givetvis går även mittstocken via mixern in i kålpuddingen smakar samma som resten och mixad och ugnsbakad så är även konsistensen likartad! Slänger inte mat onödan :)
Per
2024-07-03Väldigt gott och lätt att göra
Inger
2024-05-26