Sojalax med bakad spetskål

289
54
Sojalax med bakad spetskål

Laxa till det mitt i veckan med en smakrik allt i ett-rätt baserad på laxfilé, spetskål och purjolök. Det som sedan gör rätten så magisk är smaksättningen med japansk soja, sesamfrö och lime, dels en het chilimajonnäs med ännu mer lime. Superfräscht!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Sojalax med bakad spetskål

Ingredienser

4 portioner
1 spetskål (à ca 600 g)
1/2 purjolök
4 bitar lax (à 140 g)
2 msk olja
2 msk japansk soja
2 msk svarta sesamfrön
1 tsk finrivet limeskal
1/2 röd chili
1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad limejuice
2 msk vatten
1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

289

Kommentarer

Jane

2022-10-16

Jättegott!

Jenny

2022-08-06

En favorit som jag återkommer till rätt ofta! Enkelt, snabbt o gott

Kerstin

2022-08-06

Utsökt, lagat denna rätt sedan flera år tillbaka. Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi 2617 KJ / 627 kCal
Fett 50 g
Salt 2.59 g
Kolhydrater 9 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden