Sojalax med bakad spetskål

240
50
Sojalax med bakad spetskål

Laxa till det mitt i veckan med en smakrik allt i ett-rätt baserad på laxfilé, spetskål och purjolök. Det som sedan gör rätten så magisk är smaksättningen med japansk soja, sesamfrö och lime, dels en het chilimajonnäs med ännu mer lime. Superfräscht!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Sojalax med bakad spetskål

Ingredienser

4 portioner
1
spetskål (à ca 600 g)
1/2
purjolök
4
bitar lax (à 140 g)
2 msk
olja
2 msk
japansk soja
2 msk
svarta sesamfrön
1 tsk
finrivet limeskal
1/2
röd chili
1 dl
majonnäs
1 tsk
färskpressad limejuice
2 msk
vatten
1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

240

Kommentarer

Malin

2021-08-18

En favorit jag återkommit till flera gånger

Vanja

2021-07-23

Riktigt gott! Men jag gör ställer in kålen i ugnen 15 innan purjo o lax. Blir perfekt då.

Jan

2021-07-21

Spetskål och purjolök ska rostas ca 15 min I 200 grader innan laxkuberna läggs på.Har ni provlagat detta recept?

Redaktionen ICAse

2021-07-22

Hej Jan! Ja, receptet är provlagat av våra kockar och resultatet blev som på bilden. Blev det ingen bra när du lagade rätten? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2617 KJ / 627 kCal
Fett 50 g
Salt 2.59 g
Kolhydrater 9 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept